Hackers bevestigen Apple-ontkenning WiFi-gat

Dit artikel delen:

De hackers die eerder deze maand een beveiligingsgat in WiFi-drivers demonstreerden op een MacBook stellen dat dit niet geldt voor de WiFi-chipset van die Apple-computer zelf. De twee bevestigen hiermee Apple's ontkenning van het WiFi-gat.

De demonstratie halverwege deze maand op de Black Hat-conferentie in Las Vegas werd bewust gedaan op een MacBook om aan te tonen dat ook het zeer veilig geachte Mac OS X kwetsbaar is. De demonstratie werd overigens niet live gedaan, maar er werd een video van getoond.


De hackers zeiden er toen al wel bij dat ze de MacBook hadden voorzien van een andere WiFi-kaart. Daarbij werd merk en type niet onthuld, om misbruik van deze exploit te voorkomen. Dat was ook de reden om de hack niet live te doen; WiFi-ontvangers in het publiek zouden de kraak kunnen 'afluisteren' om die zo te analyseren en mogelijk repliceren.

Diverse sites en media meldden vervolgens dat het WiFi-gat ook de Apple-hardware betrof. Dat was dus niet het geval, zoals Computable al meldde. Mac-producent Apple heeft dit nog eens officieel medegedeeld, wat de bewuste hackers nu ook benadrukken op hun site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-21T15:39:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.