Nokia zet Windows Live Search op telefoons

Dit artikel delen:

Nokia heeft een overeenkomst gesloten met Microsoft om diens zoeksoftware Windows Live Search op te nemen in zijn mobiele telefoons. Het gaat om multimedia-mobieltjes in het midden en de bovenkant van Nokia's productportfolio.

De zoekmachine van Microsoft wordt hierbij omvat in het Mobile Search-platform van de gsm-producent. De Live Search komt uit in veertien talen voor de N-series telefoontoestellen en compatibele apparaten met het Symbian Series 60-besturingssysteem.

Het is nog onduidelijk wie wat betaalt aan wie en of er daarna ook nog iets verdiend wordt aan deze overeenkomst. Zoeken vanaf mobieltjes (mobile search) staat namelijk nog in de kinderschoenen en de potentiële omzet daaruit is vooralsnog niet groot. Strategisch gezien is deze overeenkomst voor Microsoft in ieder geval van belang; het wint een nieuw distributiekanaal voor zijn zoektechnologie. De Windows-producent betreedt de zoekmarkt namelijk met een forse achterstand.

Nokia heeft eerder al soortgelijke overeenkomsten gesloten met zoekmachine Yahoo en gouden gids-aanbieder Yell.com. De fabrikant van mobiele telefoons had in het tweede kwartaal van dit jaar met 78,4 miljoen verkochte telefoons een marktaandeel van 34 procent en is daarmee wereldwijd de grootste.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-22T12:03:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.