Managed hosting door True

China start inhaalrace met internet

 

China wil de Verenigde Staten naar de kroon steken op het gebied van innovatie en technologie. Daartoe start het een project dat in 2008 tijdens de Olypische Spelen in Peking moet worden onthuld.

Chinese wetenschappers werken aan China’s Next Generation Internet (CNGI), een snellere, veiligere, mobielere versie van het huidige internet. De strategie van de Chinese overheid behelst een transitie van de economie van een die voornamelijk is gebaseerd op fabrikage naar een die zijn eigen wetenschappelijke en technologische doorbraken bewerkstelligt. Doel is om op technologisch vlak concurrerend te worden in de wereldwijde economie.

Het hart van CNGI bestaat uit het communicatieprotocol Ipv6. De huidige standaard (Ipv4) heeft te weinig unieke ip-adressen om de wereldbevolking te voorzien. Versie 6 ondervangt dit probleem. Niet alleen China is vroeg met deze stap, ook Japan en Korea hebben al initatieven gelanceerd om over te stappen op de nieuwste IP-versie.

De Chinese overheid heeft volgens bronnen van CIO al rond de 200 miljoen dollar in het internetproject geinvesteerd. Ook de grote telco’s van het land hebben al honderden miljoenen bijgedragen. Op dit moment is de VS de onbetwiste leider op het gebied van internet. Mocht het Chinese project succesvol blijken, dan zouden de Verenigde Staten zich wel eens in een andere positie kunnen gaan bevinden. Zij zullen dan alles op alles moeten zetten om China weer bij te halen.


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1713870). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×