Intel haalt Ericsson aan voor mobiel breedband

Dit artikel delen:

Intel werkt samen met Ericsson om het gebruik van mobiel breedband in de markt te versnellen. De twee bieden breedbanddiensten en applicaties op laptops die inhaken op mobiel breedband. Intel zet al enige tijd in op WiMAX, als logische volgende stap na WiFi.

Intel en Ericsson zullen hun verschillende technologieën voor mobiel breedband integreren zodat telecombedrijven die mobiele telefonie bieden dan ook meteen mobiele pc's kunnen bedienen. Ericsson voegt zijn HSDPA- en IMS-platform samen met Intels WiMAX-technologie. Laatstgenoemde wordt gekoppeld aan de Core-microarchitectuur voor Intels Core 2-processoren, waarmee het een zelfde effect wil bereiken als met de goed verkochte Centrino-chipcombinatie.

Multimedia speelt een belangrijke rol in de strategie van de twee ict-leveranciers. Intel en Ericsson gokken erop dat eindgebruikers muziek, films, filmpjes (zoals YouTube) en bijvoorbeeld videoconferencing ook mobiel tot zich willen nemen. Die gok is eerder met WAP en UMTS echter een misser gebleken, mede door de relatief hoge kosten voor eindgebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-04T11:36:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.