Managed hosting door True

Helmond start met aanleg glasvezel

Dit artikel delen:

De gemeente Helmond is gestart met de aanleg van een high-tech glasvezelnetwerk. De organisatie Breedband Helmond realiseert een breedbandnetwerk voor alle bedrijven en instellingen.

Het netwerk betekent een grote stap voorwaarts voor het vestigingsklimaat en de concurrentiekracht van de stad. De hoofdinfrastructuur bevindt zich in een ring door heel Helmond en kruist verschillende woonwijken.

Onder toeziend oog van wethouder Bethlehem werd gisteren op het bedrijventerrein Groot Schooten, het startsein gegeven voor de aanleg van het breedbandnet. In de eerste fase wordt een glasvezelnet aangelegd van meer dan vijftig kilometer. In eerste instantie worden de vier grote bedrijventerreinen aangelosten: BZOB, Hoogeind, de Weijer en Groot Schooten. De animo is groot, zo'n tweehonderd bedrijven en instellingen hebben zich al aangesloten bij het glasvezelproject van Breedband Helmon.

Na de aansluiting van de bedrijventerreinen wil de organisatie ook de consumenten in de stad gaan bedienen. Een kaart van het huidige netwerk is te vinden op www.breedbandhelmond.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Schijnbaar is het voor Helmond niet van belang om met de tijd mee te gaan.

UPC FIBER is overal in Helmond beschikbaar natuurlijk duurder als onsbrabant net.

want van ons brabant.net is je up en down gelijk bij upc is je up 1/10 van je down.

Dus schijnbaar vindt gemeente Helmond het belangrijker om elders subsidie in te pompen dan in de toekomst van glasvezel.

Terwijl omliggende dorpen al voor liggen als Helmond groei stad??

Dus Helmond kom op zijn er zat die onsbrabanet willen zeker in brouwhuis en de rijpelberg.

We hebben geen brieven gehad van onsbrabant net, laat die maar komen en men zal zien.

Van mij mogen ze komen in Brouwhuis, maar ik hoop ook voor de rest in Helmond dat ook daar gepeild wordt voor intresse. Hier in Brouwhuis is er zat intresse voor, maar lever dan ook aan wijken zoals Straakven, dat ligt tegen de Rijpel aan. Zo ik kan zien willen ze de Rijpel en Brouwhuis gaan voorzien van Glasvezel (http://www.breedbandhelmond.nl 0.

Dus kom maar op met de glasvezel!!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.