Managed hosting door True

Apple en Cisco mogen allebei 'iPhone' voeren

Dit artikel delen:

Apple en Cisco hebben hun geschil over de iPhone bijgelegd. De twee bedrijven mogen allebei telefoonproducten onder die merknaam voeren, terwijl Cisco eigenlijk het merk bezit. De schikking omvat echter meer.

De Linksys-divisie van Cisco introduceerde vóór Apple een telefoon met de naam iPhone. Apple-ceo Steve Jobs presenteerde zijn smartphone echter toch gewoon als iPhone. Eerder liep de elektronicaproducent ook al op tegen een naamprobleem toen het zijn media-extender iTV onthulde, later herdoopt tot Apple TV.

De nu gesloten schikking tussen Apple en Cisco omvat meer dan het afblazen van de rechtszaak (door Cisco aangespannen), en het wederzijds gebruiken van de productnaam. De twee gaan nu samenwerken aan interoperabiliteit op het gebied van beveiliging en communicatie voor zowel consumenten- als bedrijfsapparatuur. Volgens experts overstijgt dit de iPhone en zaken als iPod-accessoires. Cisco is al geruime tijd bezig met uitbreiding naar de consumentenmarkt en heeft daarvoor ook al Linksys opgekocht.

Apples iPhone debuteert in juni in de Verenigde Staten en komt eind dit jaar uit in Europa. In de VS zal telecombedrijf Cingular de relatief dure smartphone aanbieden. Het is nog niet bekend welke telecombedrijven dat in Europa worden, wel dat die bedrijven nu al belangstelling hebben. Volgens rondgaande berichten zijn Vodafone, Orange, T-Mobile en Telefónica in gesprek met Apple. Directeur Apple Europa Pascal Cagni heeft al laten weten dat het Amerikaanse bedrijf liefst met slechts één telco in zee gaat om daarmee heel Europa te bestrijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.