Smartphone wordt afstandsbediening

Dit artikel delen:

Het doorsturen van grote bestanden vanaf een smartphone is een crime. Duitse ontwikkelaars werken aan een nieuwe techniek, waarmee de smartphone opdrachten geeft aan een server op kantoor. Die doet vervolgens al het werk.

De telefoon doet in de nieuwe aanpak slechts dienst als afstandsbediening. Personeel dat op pad is kan met een paar knopdrukken op zijn kantoorcomputer documenten traceren, deze aan een e-mail hangen en laten doorsturen naar elk gewenst e-mailadres. Dit maakt beloften als 'Ik stuur u morgen alle informatie, dan ben ik weer op kantoor' overbodig.

Het hart van het systeem is een server die toegang heeft tot de centraal opgeslagen gegevens. Het slimme aan het systeem is dat de informatie op het kantoornetwerk op verschillende manieren kan worden doorzocht. Wie wil controleren of een e-mailbericht het juiste document bevat, kan zijn zoekopdracht uitbreiden met een tijdsperiode. Daarmee is het gezochte e-mailbericht snel gevonden.

Het systeem, dat luistert naar de naam Midmay, is ontwikkeld door onderzoekers van het gerenommeerde Fraunhofer-Institut für Sichere Informationstechnologie (SIT) in Darmstadt. Project manager Jens Heider zegt: "Midmay geeft niet alleen snelle toegang tot informatie, maar bevat voor het eerst ook een overzicht van alle beschikbare informatie." Daarmee is het alsof alle documenten in de telefoon zijn opgeslagen.

De onderzoekers ontwikkelden niet alleen de software voor de server, maar ook de programmatuur die op de smartphone draait. De telefoon bevat een index van alle bestanden op het kantoornetwerk, zodat ook op plekken zonder ontvangst opdrachten aan het systeem kunnen worden voorbereid. Die worden aan de kantoorserver doorgespeeld zodra er weer ontvangst is.

"Het lastigste aan het project was het werken met kleine beeldschermen van telefoons en het beperkt houden van het aantal toetsaanslagen om opdrachten te geven", zegt Heider. Een prototype van het systeem wordt door de ontwikkelaars getoond op de technologiebeurs CeBIT (Hal 9, stand B36), volgende maand in Hannover.

Vlieg met Computable naar de CeBIT. Klik hier voor meer informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk om te lezen maar er is een device op de mark waarmee je dit al een jaar of 2 kunt doen, de BlackBerry. GPXS levert software waarmee je het bedrijfsnetwerk op kunt en files kan versturen. Je kunt niet alleen documenten onsluiten met de BlackBerry maar ook je CRM/SAP etc.

Ruud Precies wat ik ook al dacht dit is niet echt nieuw je hebt behalve de blackberry ook remote Desktop software voor Windows.
En putty clients voor linux die op smartphones draaien.

Ik zie hier niet echt de nieuwswaarde van.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-23T14:49:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.