Opleiding voor aanleg draadloze netwerken

Dit artikel delen:

Het aanleggen, instellen en beheren van draadloze netwerken wordt voor netwerkbeheerders steeds belangrijker. Dirksen Opleidingen biedt de eerste leverancieronafhankelijke training op dat gebied.

Het aanleggen, instellen en beheren van een draadloos netwerk wordt voor bedrijven steeds belangrijker. "Maar bij een draadloos netwerk aanleggen en beheren komt veel meer kijken dan bij een ander netwerk", zegt Harry Muller van Dirksen Opleidingen. De opleiding Certified Wireless Network Administration (CWNA) is bedoeld voor ict'ers die belast zijn met het onderhoud en beheer van netwerken en nu meer willen weten over de component draadloos. "Deelnemers moeten een redelijke kennis hebben van netwerken en ook technisch georiënteerd zijn", zegt Muller. De opleiding is geaccrediteerd door Certified Wireless Network Professionals (CWNP).

Dirksen heeft inmiddels een pilot training achter de rug die vijf dagen duurde. De volgende cursussen zullen ook vijf praktijkdagen kennen, maar de lessen zullen één keer per week plaatsvinden. "We willen de deelnemers thuis de theorie geven en het praktische deel in de les laten plaatsvinden".

De cursus kost 2450 euro. Dat is best duur als de opleiding uit eigen zak moet worden betaald. "Omdat de opleiding leverancier onafhankelijk is, hebben we een uitgebreid practicum in huis. De levensduur van deze apparatuur is kort door de snelle technologische ontwikkeling". Bovendien, zegt Muller, is de prijs ook inclusief examenvoucher.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-29T10:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.