Managed hosting door True

Intel schrijft energiewedstrijd uit

Dit artikel delen:

Intel daagt Europese studenten uit een alternatieve energiebron te bedenken voor laptops. De Technische Universiteit Delft gaat de uitdaging aan.

De laptop moet een uur kunnen werken op de alternatieve energiebron, zonder stroomkabel en zonder batterij. De studententeams krijgen tijdens de test allemaal dezelfde laptop die dezelfde programma's draait. De jury houdt ook rekening met de creativiteit, de draagbaarheid en het innovatieve karakter van de oplossing. De deelnemers hebben zes maanden de tijd hun ontwerp in te dienen.

Energiezuinigheid is een thema dat momenteel een grote rol speelt in de it-sector. Intel wil deze problematiek met deze wedstrijd verder onder de aandacht brengen. Verschillende Europese universiteiten hebben zich inmiddels aangemeld, waaronder de TU Delft. De studenten van de universiteit werken nu aan een energiebron rond het thema ‘menselijke energie'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is een bijzonder goed initiatief.

De vergelijking van ICT-Systemen en Energie Systemen kunnen bijzonder ver doorgevoerd worden, doordat Informatie en Energie beide als Entropie kunnen worden gezien. Deze theorie, die voor Informatie Systemen als eerste door Shannon in 1948 is gepubliceerd, is op de statistische mechanica gebaseerd, waar de natuurkundigen Boltzmann en Gibbs de belangrijkste theoretische grondleggers van zijn (eind 19e eeuw, begin 20e eeuw).

Alternatieve enrgiebronnen buiten de mensenlijke energiebron waar de TU-Delft aan denkt, kunnen bijvoorbeeld ook zijn een mini-brandstofcel, een mini-warmtewisselaar of een duurzame externe energie bron, zoals zonnecellen.

De inhoudsopgave van de introductie van een theorie en methode hoe ICT-Systemen ontworpen kunnen worden als Energie Systemen, is bijvoorbeeld te vinden op de URL http://docs.google.com/Doc?id=dds86766_10cxpm7g

De beschrijving van een Proof-of-Concept ICT-Systeem die als Energie Systeem ontworpen is, is te vinden op de URL http://docs.google.com/Doc?id=dds86766_0drrp6t

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.