Managed hosting door True

Mobiele ict bij bedrijven vaak zonder strategie

Dit artikel delen:

Ondernemingen maken tegenwoordig volop gebruik van mobiele zakelijke toepassingen. Vaak ontbreekt het echter aan een lange-termijnstrategie.

Steeds meer bedrijven gebruiken mobiele ict-toepassingen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Zo beschikt ongeveer 65 procent van alle werknemers over een draadloos netwerk en gebruikt 55 procent een mobiele e-mailtoepassing. Twee op de vijf ondernemingen hebben hun mobiele werknemers hiervoor zelfs voorzien van notebooks of smartphones. Vaak zijn deze toepassingen echter niet samenhangend geïmplementeerd. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Cisco. De netwerkleverancier ondervroeg wereldwijd meer dan duizend managers van kleine en grote ondernemingen.

Meer dan 60 procent van de bedrijven blijkt geen lange-termijnstrategie te hebben voor het gebruik van mobiele ict-toepassingen. Zo hanteert een op de vier ondernemingen een ander beveiligingsbeleid voor draadloze technologie dan voor de traditionele bedrade netwerken. 60 procent zegt bovendien geen middelen te hebben om radio frequency-bedreigingen in de gaten te houden, hoewel ze daar wettelijk wel toe verplicht zijn. Het ontbreken van een duidelijke strategie duidt erop dat het gebruik van mobiele toepassingen vooral op incidentele en reactieve basis gebeurt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.