Managed hosting door True

Deutsche Telekom biedt op Orange Nederland

 

De kleinste Nederlandse mobiele operator Orange komt zeer waarschijnlijk in handen van Deutsche Telekom. De Duitsers maakten gisteravond bekend een officieel bod uit te brengen.

De raad van toezichthouders van Deutsche Telekom heeft gisteren ingestemd met het bod dat het bedrijf doet om Orange Nederland over te nemen. Dat schrijven diverse Duitse media. Op dit moment ligt het overnamebod bij het moederbedrijf van Orange, France Telecom. Het is de bedoeling dat de Fransen het bod zullen voorleggen aan de Nederlandse ondernemingsraad.

Onbevestigde bronnen melden dat met de overname een bedrag van 1,3 miljard euro is gemoeid. Deutsche Telekom liet zich hier gisteren niet over uit. De Duitse onderneming was enige tijd verwikkeld in een biedingsstrijd met investeringsmaatschappij Providence, die zijn pijlen ook op Orange Nederland had gericht. Waarschijnlijk trekken de Duitsers met hun bod aan het langste eind.

Orange is met 2,1 miljoen bellers de op drie na grootste mobiele operator van Nederland, en de op vijf na grootste internet service provider.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2003593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×