Managed hosting door True

RFID maakt logistiek proces Sony sneller

Dit artikel delen:

Mieloo & Alexander implementeerde bij Sony Supply Chain Solutions Europe een video-tracking systeem. Wetgeving en een grote open ruimte zorgden ervoor dat er nog wat hobbels genomen moesten worden

Het Sony distributiecentrum in Tilburg is de grootste locatie van Sony waar producten worden klaargezet voor de Europese markt. Deze producten worden vanuit landelijke warehouses, maar ook steeds meer vanuit de Europese voorraad, geleverd aan retailers. Een internetwinkel zorgt er verder voor dat producten ook rechtstreeks worden geleverd aan consumenten.

Sony wil aan sommige retailers videomateriaal kunnen laten zien als klanten of retailers vragen of klachten hebben over de levering van producten. Eerder maakte Sony niet van ieder product een video. Door dit proces te automatiseren kan dit nu wel.

Sony en Mielloo & Alexander kwamen een aantal problemen tegen die ze moesten oplossen. Allereerst lezen RFID-readers soms meerdere pallets tegelijk, waardoor er ‘intelligentie' nodig is om het systeem automatisch te laten vaststellen welke pallet naar welke laaddeur onderweg is. Verder maken Europese regels het lezen van de tags lastig. In Europa zijn er namelijk maar tien frequentiekanalen beschikbaar. In de VS zijn dat er vijftig. In Europa geldt ook (nog) het Listen before Talk (LBT) - protocol, dat betekent dat de readers het zenden en ontvangen van signalen moeten afwisselen en dat werkt vertragend. Als alle readers op hetzelfde moment gaan lezen, ontvangt geen van de tags een signaal, want ze zitten allemaal op dezelfde frequentie.

Mielloo & Alexander heeft deze problemen opgelost door ‘verkeersmanagement' te implementeren met de Tag Aquisition Processor (TAP) van leverancier REVA. "Deze problematiek is goed op te lossen met een centrale aansturing van alle RFID-apparatuur op een site. Deze problemen oplossen op readerniveau is lastig", zegt Merkx.

Bekijk hieronder de video.

Rfid bij Sony Supply Chain Solutions Europe

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.