Managed hosting door True

Getronics mogelijk in Amerikaanse handen

Dit artikel delen:
Getronics

Getronics voert overnamegesprekken met een Amerikaanse firma die alle aandelen wil overnemen. Dit heeft de automatiseerder vanochtend voor de opening van de beurs laten weten.

In de persverklaring meldt Getronics benaderd te zijn door een niet nader aangeduid Amerikaans bedrijf dat een overnamebod wil uitbrengen. Het bestuur en de raad van commissarrissen hebben besloten de mogelijkheden van dit bod te verkennen. De overnamegesprekken hebben de supervisie van Rinus Minderhout, voorzitter van de raad, en vice-voorzitter Berend Brix.

Probleemgeval Getronics (dat het in Nederland wel goed doet) ligt al tijden onder vuur. Afgelopen mei volgde weer een nieuwe winstwaarschuwing wegens tegenvallende resultaten in Groot-Brittannië. De onderneming geldt als een lastige overnamekandidaat, omdat er geen goede aansluiting bestaat tussen de activiteiten van het ‘oude' Getronics en het overgenomen systeemhuis PinkRoccade. Geïnteresseerden in de sterke Nederlandse positie worden ook afgeschrikt door de problemen in buitenlandse vestigingen.

Overigens laat Getronics zich hier niet door afschrikken: het bedrijf meldde vanochtend ook dat het een belang van 30 procent in ServiceOne Limited heeft genomen. Deze Chinese it-dienstverlener opereert met 800 man vanuit Hongkong. Bij deze investeringstransactie is afgesproken dat de huidige Chinese infrastructuur-activiteiten van Getronics overgaan naar ServiceOne. Bij het herdoopte ServiceOne Getronics werken dan duizend mensen. Verder stoot Getronics zijn applicatiedienstenllijn af aan Hyro Limited.

Getronics telt wereldwijd 25.000 medewerkers in ruim 25 landen. De it-dienstverlener draait een omzet van 2,6 miljard euro. In Nederland, waar Getronics PinkRoccade de toon slaat, bedraagt de omzet (2006) 1,184 miljard euro (= 45 procent van de totale opbrengsten). Hier werken ruim tienduizend mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.