Managed hosting door True

Omzet mobiele datadiensten stijgt sterk

 

De omzet uit mobiele datadiensten steeg het afgelopen kwartaal sterk vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Sms is nog altijd de populairste dienst en is goed voor een wereldwijde omzet van 24,9 miljard euro. Er komt steeds meer omzet uit andere mobiele datadiensten dan sms. Volgens Informa betekent dat dat de investeringen van de mobiele operators in nieuwe technologieën zich eindelijk uitbetalen.

Eenderde van de omzet uit mobiele datadiensten komt uit andere diensten dan de Short Message Service (sms). Dat blijkt uit cijfers van Informa Telecoms & Media, leverancier van bi-producten voor de telecom- en mediamarkt. Volgens Informa laten de cijfers van de Informa World Cellular Data Metrics zien dat de investeringen van de mobiele operators in nieuwe technologieën zich eindelijk uitbetalen.

De wereldwijde omzet uit mobiele datadiensten, anders dan sms, steeg het afgelopen kwartaal naar een omzet van 8,2 miljoen euro (11,3 miljard dollar). Het eerste kwartaal van 2006 was de omzet uit deze diensten nog 5,9 miljoen euro (8,1 miljard dollar).

Toch betekenen deze cijfers niet dat de sms aan populariteit inboet. Het eerste kwartaal van 2007 werden er wereldwijd meer dan 620 miljard sms'jes verstuurd. Een stijging van 50 procent vergeleken met het eerste kwartaal in 2006. De omzet uit sms-diensten steeg met 23 procent naar 24,9 miljoen euro (34,3 miljard dollar).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2053722). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×