Managed hosting door True

Ict'er weer met laptop op vakantie

Dit artikel delen:

Net als vorige jaren blijft een groot deel van de Nederlandse ict'ers tijdens hun vakantie bereikbaar voor werk. Wel kiezen ze bewust voor de mate van bereikbaarheid.

Een rondgang langs leden van het Computable-panel toont dat ook dit jaar veel ict'ers hun gsm en laptop op vakantie meenemen om bereikbaar te blijven voor werk. Wel verschillen de meningen over hoe bereikbaar ze op hun vakantiebestemming daadwerkelijk moeten zijn. De meeste panelleden bepalen dit resoluut voorafgaand aan de vrije dagen, zodat gezin en collega's weten waar ze aan toe zijn.

Elke dag mail beantwoorden

Een meerderheid vindt het geen enkel probleem om elke dag de zakelijke e-mail te controleren en vragen van collega's of klanten te beantwoorden. "Ik ben een controlfreak, dus vind ik het prettig om in elk geval op de hoogte te blijven van wat er gebeurt tijdens mijn afwezigheid", vindt panellid Robert van Weverwijk. Edwin van Asch gaat nog een stap verder: "Mijn uitgangspunt is dat ik altijd beschikbaar ben voor mijn collega's, 24x7x365."

Anderen zien dat toch anders en proberen werk zo goed mogelijk af te ronden en over te dragen zodat ze op vakantie zo min mogelijk worden gestoord. "Toch word ik nog wel eens gebeld; ik neem meestal gewoon op en beantwoord korte vragen. Dat vind ik geen probleem. Bij complexere zaken verwijs ik wel naar mijn vervanger", meldt Remko Koppius. Marteniek Bierman vindt ook dat bereikbaarheid tijdens vakantie tot een minimum moet worden beperkt. "Als het toch gewenst is, dan het liefst a-synchroon, bijvoorbeeld kennisgeving via sms zodat ik zelf kan bepalen of en wanneer ik terugbel."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-01T10:29:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.