Managed hosting door True

Ict'ers voeren niet goedgekeurde standaard 802.11n in

 

802.11n

Een groot deel van de ict-professionals heeft plannen een draadloos netwerk gebaseerd op de aankomende 802.11n als standaard in te voeren. Dit is opvallend, omdat er nog geen overeenstemming is over deze standaard. Die wordt pas volgend jaar verwacht.

Uit onderzoek van Colubris Networks blijkt dat 44 procent van de senior ict’ers plannen heeft om de draadloze netwerkstandaard in wording 802.11n in te voeren. Colubris Networks hield het onderzoek onder 200 it-professionals. Overeenstemming over de standaard 802.11n wordt pas volgend jaar verwacht.

Bijna eenderde van de ondervraagden wil het hele draadloze netwerk van het bedrijf vervangen door een nieuw netwerk met de 80211n-standaard. Meer dan 60 procent van de ondervraagden voert de standaard in gedeelten in en niet in één keer.

Groter bereik

De redenen die de ict’ers noemen om de nieuwe standaard in te voeren zijn niet verrassend. De snelheid, groter bereik en betere ondersteuning voor meer producten zijn de redenen die genoemd worden. Toch weet een groot deel van de it-professionals weinig van de nieuwe standaard. Meer dan de helft van de ondervraagde ict’ers weten niet dat de snelheid van 802.11n daalt wanneer er nog gebruik wordt gemaakt van a/b/g-clients. Maar 34 procent kon vertellen dat het bereik van de 802.11n-standaard 91,4 meter is. Bijna 40 procent weet de maximale snelheid van 802.11n te noemen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2076438). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×