Parkeermeter beschermt tegen boete

Dit artikel delen:

Een parkeermeter van Amerikaanse makelij belt automobilisten wanneer hun parkeertijd bijna verstreken is. Zij kunnen dan telefonisch tijd bijboeken. Een aantal Amerikaanse steden heeft deze slimme meter inmiddels geplaatst.

Parkeermeterfabrikant Photo Violation Technologies levert meters die automobilisten per telefoon waarschuwt op het moment dat hun parkeertijd vrijwel is verstreken. Door snel bij te boeken wordt een parkeerboete voorkomen.

Reageert de automobilist niet op de oproep, dan krijgt hij een bekeuring. De bekeuring kan met een creditcard, bankpas of met mobiele telefoon bij de parkeermeter worden voldaan. Rijdt de automobilist zonder te betalen weg, dan krijgt hij de bekeuring thuisgestuurd. Bij aankomst heeft de slimme meter al een digitale foto van auto en nummerplaat gemaakt.

Volgens fabrikant Photo Violation Technologies verdient de slimme parkeermeter zich in een halfjaar terug. Gemeenten verlagen bovendien hun kosten doordat minder parkeerwachters nodig zijn. Een groot deel van de overtredingen wordt immers door de meters afgehandeld. Bekijk hieronder een video van de fabrikant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat slim! Veel slimmer zou zijn om de parkeerder achteraf in rekening te brengen wat de kosten waren voor het parkeren. Zoals in parkeergarages. Maar ja, we denken bij parkeermeters nu eenmaal in termen van vooraf betalen. En boetes, hoge boetes. Slimme schoffies gaan nu vast voor de lens staan en berekenen een dollar of wat voor de service.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-07T13:24:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.