Managed hosting door True

Skype-storing veroorzaakt door netwerkfout

Dit artikel delen:
voip telefoon communicatie

De Skype-storing die ervoor zorgde dat Skype de afgelopen dagen uit de lucht was, is voorbij. De softwarefout die het probleem veroorzaakte is geïdentificeerd.

Vanaf donderdag konden Skype-gebruikers wereldwijd de dienst niet gebruiken. Sinds zaterdag is de dienst weer normaal in de lucht.

Volgens een posting op de weblog van de leverancier door woordvoerder Villu Arak werd het probleem veroorzaakt doordat het peer-to-peernetwerk waarover Skype-boodschappen worden doorgegeven, onstabiel werd nadat gebruikers massaal hun computer herstartten na installatie van een serie patches via Windows Update.

Het Skype-netwerk bevat mechanismen om zichzelf bij problemen automatisch te herstellen, maar deze keer werkte dat mechanisme te langzaam. Die trage reactie was volgens de Skype-woordvoerder het gevolg van een tot dan toe onbekende softwarefout in het netwerk resource allocation algoritme.

Arak ontkent dat er sprake zou zijn van een DOS-aanval: "We kunnen met zekerheid bevestigen dat er geen sprake is geweest van kwaadaardige activiteiten en dat de veiligheid van onze gebruikers op geen enkel moment in gevaar is geweest."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-20T10:55:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.