KPN brengt breedband naar afgelegen gebied

Dit artikel delen:

KPN wil snelle breedbandverbindingen brengen naar gebieden waar dat nu niet mogelijk is. Daartoe voert het bedrijf testen uit met vier zendmasten in Drenthe. Het wil daar snelle verbindingen via HSPA en WiMAX tot stand brengen.

KPN test momenteel in Drenthe twee varianten van nieuw draadloos internet, namelijk HSPA en WiMAX. Het telecombedrijf hoopt zo breedband te brengen naar gebieden in Nederland waar daar nu nog geen mogelijkheid tot is.

Momenteel hebben in Nederland ongeveer honderdduizend huishoudens en tienduizend bedrijven geen snelle internetverbinding via een vaste aansluiting; dit is voornamelijk in afgelegen gebieden. Deze bedrijven en huishoudens liggen namelijk te ver van een telefooncentrale vandaan, waardoor er te veel signaalverlies in de kabel optreedt.

Succesvol

KPN heeft daarom in Drenthe vier zendmasten uitgerust met zendapparatuur voor HSPA en WiMAX. De testen lijken technisch zo succesvol dat KPN de conclusie trekt dat het gerechtvaardigd is om te stellen dat draadloos breedband ook mogelijk gaat worden voor huishouden en bedrijven die nu nog uitgesloten zijn van een breedbandverbinding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"... waar daar nu nog geen mogelijkheid tot is." Deze afgelegen gebieden worden door KPN zelf in stand gehouden. Blijkbaar is dit niet winstgevend genoeg, om dit daar door te voeren.

En als inwoner moet je nu blij zijn met je breedbandverbinding en de bijkomende horizonvervuiling met 4 zendmasten en een portie ziekteverwekkende straling door je ether.

Doe mij dan maar inbel-internet door een koperkabeltje en een portie geduld. Dat is een stuk beter voor mijn gezondheid en de omgeving.

Ik zou het ook wel mooi vinden als ze die masten in Zeeland gingen plaatsen. Dan kan je als je op het Veerse Meer ligt te dobberen mooi je e-mail checken en het weerbericht lezen.

Wij zijn juist op zoek naar een plek in Nederland waar
je niet bang hoeft te zijn voor het draadloze gevaar.
Steeds meer mensen ondervinden de nadelige en ziekmakende gevolgen van al die elektromagnetische velden en .....niet alleen mensen, ook dieren... vlinders....bijen etc etc gaan eraan en daardoor wijzelf
uiteindelijk ook!

Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-21T11:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.