Managed hosting door True

MKB ziet veel in mobiele toepassingen

Dit artikel delen:

Mobiele toepassingen worden voor het midden- en kleinbedrijf steeds belangrijker. De laptop en mobiele telefoon worden hiervoor het meest gebruikt. Reden voor mobility is het verbeteren van de productiviteit.

Een groot deel van de Nederlandse midden- en kleinbedrijven vindt mobiele toegang voor haar werknemers van groot belang. Daarom maakt 62 procent ook gebruik van deze mobiele toepassingen. Dat blijkt uit onderzoek van AAC Cosmos onder 238 bedrijven in het midden- en kleinbedrijf.

De laptop en mobiele telefoon worden het meest gebruikt voor mobiele toepassingen. Van de respondenten gebruikt 84 procent een laptop en 82 procent een mobiele telefoon. De pda en de remote location apparatuur worden minder gebruikt, respectievelijk 69 en 32 procent geeft aan gebruik te maken van deze apparaten.

Beveiliging

De bedrijven rusten niet alle werknemers uit met mobiele apparaten. Dat doet slechts 3 procent van de respondenten. De beveiliging van deze apparaten gebeurt bij het overgrote deel van de respondenten integraal. Slechts 1 procent zegt niets aan beveiliging te doen.

Van de ondervraagden gebruikt 85 procent de mobiele toepassingen om toegang te krijgen tot e-mail. Hogere productiviteit is voor het grootste deel van de respondenten de reden om mobiele toepassingen te gebruiken. Bijna 60 procent wil de dienstverlening verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.