Mobiele telefoonverkoop stijgt naar 270 miljoen

Dit artikel delen:

Het afgelopen kwartaal werden er meer dan 270 miljoen mobiele telefoons verkocht. Nokia verkocht de meeste, namelijk meer dan 100 miljoen. Motorola had een zwaar kwartaal. Deze maker van mobiele telefoons zag zijn marktaandeel flink dalen.

Het tweede kwartaal van dit jaar werden er 270,9 miljoen mobiele telefoon verkocht. Dat is een stijging van 17 procent vergeleken met het zelfde kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Gartner. Volgens het onderzoeksbureau zorgen de groeiende markten, zoals Azië en Latijns-Amerika, voor de sterke groei.

Gartner verwacht dat er dit jaar 1,13 miljard mobiele telefoons zullen worden verkocht.

Motorola

Nokia heeft het grootste marktaandeel. De Finse maker van mobiele telefoons zag zijn aandeel groeien van 33,7 procent vorig jaar naar 36,9 procent dit jaar. Het afgelopen kwartaal werden er bijna 100 miljoen Nokia-telefoons verkocht. De stijging van de verkoop van Nokia-telefoons gaat vooral ten koste van Motorola.

Motorola zag zijn aandeel dalen van 21,9 procent naar 14,9 procent, maar heeft nog altijd het op een na grootste aandeel. Samsung volgt daarna met een marktaandeel van 13,4 procent. Sony Ericsson (9 procent) en LG Electronics (6,8 procent) komen daarna.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-24T09:49:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.