Managed hosting door True

Nederland kiest massaal voor draadloos

Dit artikel delen:

Het gebruik van draadloze technologie in Nederland maakt de komende vijf jaar een grote sprong voorwaarts. Op dit moment heeft 46 procent van de Nederlandse huishoudens een draadloos netwerk, terwijl 39 procent er binnenkort een wil aanschaffen.

Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Lexmark. In Europa werden in totaal negenduizend mensen ondervraagd. In Nederland denkt 68 procent van de ondervraagden productiever te worden door draadloos.

27 procent van de Nederlanders die niet beschikken over een draadloos netwerk melden zich wel buitenshuis aan op een draadloos netwerk, bijvoorbeeld op het werk. Ook in draadloze printers zit groei: 74 procent van de ondervraagden wil er binnen een jaar eentje aanschaffen, of heeft er zelfs al een.

Als grote voordelen van draadloos worden onder andere genoemd toenemende flexibiliteit, het kunnen aansluiten van allerlei apparaten en het besparen van tijd.

Wel schort het nog aan kennis over draadloze netwerken. Zo weet 50 procent van mensen die beschikken over een draadloos netwerk niet (voldoende) hoe je dit veilig dichttimmert voor inbreuk van buitenaf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.