Managed hosting door True

Telewerken geeft voordelen maar ook kopzorgen

Dit artikel delen:

Ict-managers zien de voordelen van telewerken, maar maken zich zorgen over productiviteit, teambuilding en databeveiliging. Dat blijkt uit een enquete over telewerken van SonicWalls onder bijna 1200 ict-managers.

Meer dan de helft van de ondervraagde managers vindt dat werknemers de mogelijkheid tot telewerken moet worden geboden. Telewerken is volgens hen een competatieve noodzaak en een manier om werknemers extra te motiveren.

Het merendeel van de managers denkt dat telewerkers minstens even productief zijn als collega's die op kantoor werken. Toch denkt 20 procent dat telewerkers minder productief zijn. 15 procent van de ondervraagden denkt dat het niet lijfelijk aanwezig zijn op kantoor de uitdaging om een sterk team te vormen (teambuilding) in de weg staat. Verder is ruim een kwart van de managers bezorgd over de veiligheid van telewerken, omdat ze niet beschikken over een officieel beveiligingsbeleid voor werken op afstand.

De onderzoekers stellen dat beveiliging te laag op het prioriteitenlijstje van de ict-managers staat. Uit eerder onderzoek onder telewerkers kwam al naar voren dat maar 23 procent anti-virussoftware op de computer of laptop geïnstalleerd heeft, 16 procent heeft een SSL-VPN-verbinding, 14 procent legt via IPSec contact met de werkgever en 9 procent weet niet of er in enige beveiliging is voorzien.

Ook de plaats van waaruit gewerkt wordt is volgens de managers niet onbelangrijk. 22 procent heeft het liefst dat de telewerker vanuit thuis werkt. 16 procent noemt het business center van een hotel een goede locatie. Hotspots op luchthavens en openbare bibliotheken krijgen minder bijval, repectievelijk 6 en 9 procent.

Een telewerker die productief denkt te zijn vanaf het strand kan het bij zijn manager wel schudden. Slechts 2 procent noemt het strand een geschikte werkplek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Team building, of zeg maar gerust hanen gedrag. Kost ook veel productiviteit, geklets, koffie en stress. Maar toch is dat iets wat ik soms wel mis.
Maar goed je kunt collega's ook bellen of chatten.
Werk-cultuur veranderd en da's goed voor milieu: minder files..

een thuiswerker.

Een geschikte werkplek is "in the eye of the beholder"; in de ict is de werkplek een laptop met UMTS-kaart. Dus een werkplek om klanten te bedienen kan alles zijn van mijn toilet thuis tot hoog en droog in het restaurant van de Euromast.

Security is een groter probleem/issue aangezien men zometeen dus ook allerlei exotische/amateuristische thuisnetwerken werkend moet krijgen om te voldoen aan een corporate security.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-26T11:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.