Managed hosting door True

KPN: SkypePhone en iPhone zijn kans geen bedreiging

Dit artikel delen:

KPN-topman Ad Scheepbouwer heeft bij de presentatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal aangegeven de SkypePhone en de iPhone niet louter als bedreiging te zien, maar juist als kans.

De Skype- en Apple-telefoon vormen volgens de bestuursvoorzitter en ceo van het Nederlandse telecombedrijf zowel een bedreiging als een kans, Scheepbouwer meent echter dat het beter is om deze nieuwe ontwikkelingen als kans te zien en niet als bedreiging en gaat na of de ontwikkelingen gevangen kunnen worden in nieuwe businessmodellen.

In Duitsland en Frankrijk heeft Apple, aldus Scheepbouwer, reeds overeenkomsten gesloten met respectievelijk Deutsche Telekom en France Télécom. Hij hoopt dat het bedrijf achter de populaire telefoon deze lijn zal doorzetten en ook in Nederland een contract zal afsluiten met het voormalige staatsbedrijf. KPN is echter afhankelijk van de keuzes die Apple maakt, aldus Scheepsbouwer.

Verder heeft de KPN'er aangegeven graag een overeenkomst te willen sluiten met Skype voor de levering van de enkele dagen geleden geïntroduceerde SkypePhone. Om deze telefoon te kunnen gebruiken is - net als bij de iPhone - namelijk een mobiel netwerk nodig.

Mooie cijfers

In het derde kwartaal van dit jaar bedroegen KPN's opbrengsten en overige baten in totaal 3,04 miljard euro, dit is vrijwel evenveel als in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijfsresultaat ligt echter ruim 100 miljoen euro hoger dan vorig jaar: 680 miljoen euro in Q3 van 2007 tegen 574 miljoen euro in het derde kwartaal van 2006. Het nettoresultaat is uitgekomen op 355 miljoen euro, bijna 4 procent meer dan de 342 miljoen euro van vorig jaar.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.