Product: Makkelijker Blackberry-berichten archiveren

Dit artikel delen:

Het archiveren van berichten van de Blackberry is lastig voor bedrijven. Twee Nederlanders ontwikkelden een product dat het archiveren en lezen van Blackberry PIN-berichten mogelijk maakt. Zij spreken met AT&T om het product te verkopen.

"Als je in de Verenigde Staten je e-mail en berichten niet archiveert, ben je strafbaar", zegt Ronald de Zwart, ontwikkelaar van het product Retain for Blackberry Enterprise Server. Ook in Nederland moeten bedrijven die kosten op hun belastingaangifte willen aftrekken ook de gegevens van zakcomputers, zoals de Blackberry, zeven jaar bewaren. Dat stelde De Telegraaf vorige week.

Het archiveren van de gegevens van een Blackberry is lastig. Er zijn maar een aantal producten in de markt die het archiveren van Blackberryberichten mogelijk maken. Roel van Bueren en Ronald de Zwart maakten het product Retain for Blackberry Enterprise Server dat inmiddels met veel belangstelling door RIM, de maker van de Blackberry gevolgd wordt. Het product wordt door GWAVA vermarkt. Retain for Blackberry Server kan ook zien wat die inhoud is van de (BlackBerry) PIN berichten. Dit zijn berichten die tussen
BlackBerry devices onderling verstuurd kunnen worden.

Het product bestaat uit twee componenten. Eén applicatie staat op de BlackBerry Enterprise Server van de klant. Daarnaast kan op elke willekeurige Windows machine de archief-viewer (auditor) geinstalleerd en gebruikt worden.Van Bueren en De Zwart praten onder andere met AT&T die het samen met de Blackberry wil leveren aan klanten.

De makers krijgen vooral veel vragen op het vlak van privacy. "We hebben daarom een functie toegevoegd dat het mogelijk maakt dat het bedrijf zelf kan instellen wat gearchiveerd wordt. Privacy is vooral iets dat in Europa erg speelt."

Er zijn wel al klanten die interesse hebben getoond in het product. Veel klanten vragen ook op het product niet uitgebouwd kan worden met een kostentool, zodat zij kunnen zien hoeveel en wat er door een werknemer verstuurd wordt. "Dat is lastig, want er zijn verschillende carriers en verschillende soorten abonnementen. Maar we weten de hoeveelheid berichten, dus daar kunnen we wel iets mee doen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-01T16:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.