Managed hosting door True

E-werk: sportbond heeft alles bij de hand

Dit artikel delen:

De automatisering van de Nederlandse Handboog Bond is in korte tijd sterk geprofessionaliseerd. De dertien parttimers die voor de bond werken hebben nu vanaf kantoor en huis toegang tot dezelfde bestanden en applicaties.

De Nederlandse Handboog Bond is de afgelopen jaren snel gegroeid van drie naar dertien parttime krachten. De ict-voorzieningen waren niet berekend op die groei. Medewerkers jongleerden met bestanden tussen kantoor en huis op cd's, usb-sticks en in e-mails. Het gebeurde regelmatig dat medewerkers werkten met verouderde informatie. Voor de buitenwereld oogde dat niet erg professioneel.

DHS Informatisering kreeg van de sportbond de opdracht de automatisering opnieuw op te zetten. Het bedrijf koos voor Citrix Access Essentials, beveiligd met SafeWord tokens voor de beveiligde toegang via een webbrowser. De applicaties draaien op een Compaq Proliant ML370 server, de medewerkers zijn uitgerust met Fujitsu Siemens Lifebook 7120 notebooks.

Het e-mailverkeer van de bond ziet er al een stuk professioneler uit, zegt directeur Rita van Driel. "Voorheen mailden we vanaf verschillende e-mailadressen - vanaf huis met privé-adressen en vanaf kantoor met zakelijke adressen. Collega's merken het niet eens meer als ik weer eens op reis ben. Ik wordt ook minder gebeld, omdat ik nu elke mail direct kan beantwoorden."

Het vergeten of kwijtraken van bestanden behoort tot het verleden. Bovendien is de kans op gegevensverlies door storingen sterk verminderd, doordat er geen gegevens meer op thuis-pc's en op de notebooks worden bewaard. Alle bestanden staan centraal op kantoor en worden dagelijks gearchiveerd. De sportbond verwacht dat de nieuwe methode van werken goed bruikbaar is voor andere sportbonden in Nederland die hun ict met een beperkt budget willen professionaliseren.

Genomineerd

Genomineerd voor de Ewerkprijs zijn:
E-accent (virtueel werkend automatiseringsbedrijf)
Heling & Partners (reïntegratiebureau)
• Nederlandse Handboog Bond (virtueel werkende sportbond)
Genomineerd voor de voor de E-werkAspectprijs zijn:
Eminus (e-learning-applicatie)
KPN (PC Online voor het midden- en kleinbedrijf)
Omnimove (mobiele formulierenapplicatie op smartphone en pda)

E-werken

Het EwerkForum reikt sinds 1999 jaarlijks twee prijzen uit die erop zijn gericht het plaats- en tijdonafhankelijk werken met behulp van ict (het zogeheten e-werken) in Nederland te bevorderen. Hieronder vallen begrippen als telethuiswerken, televergaderen, video conferencing, mobiel werken en real time collaboration. Het EwerkForum wil hiermee een bijdrage leveren aan het vinden van een oplossing voor maatschappelijke problemen zoals de files.

E-Prijzen

De E-werkprijs is bedoeld voor een Nederlandse onderneming die e-werken voorbeeldig in de bedrijfsvoering heeft opgenomen. De E-werkAspectprijs gaat naar onderzoeken, artikelen, producten of diensten die een waardevolle bijdrage aan de invoering van e-werken leveren. Beide prijzen worden op 14 december uitgereikt tijdens het congres 'E-work & E-life' in Den Haag.

Jury

De jury van de E-werkprijzen bestaat uit: Arnold Heertje (juryvoorzitter, hoogleraar UvA en lid Raad van Advies EwerkForum), Dorien de Wit (Directeur Organisatieadviesbureau De Beuk, prijswinnaar Telewerkprijs 1999), Kitty de Bruin (voormalig voorzitter en directeur TelewerkForum), Friso van der Meulen (onderzoeker TNO Kwaliteit van Leven), Laurens Linssen (secretaris Informatiebeleid VNO-NCW), Johannes van Bentum (adjunct-hoofdredacteur Computable) en Philip Todd (directeur EwerkForum).
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.