Groei mobiele dienstenmarkt in 2008 minder hard

Dit artikel delen:
Openbaar vervoer

De markt voor mobiele diensten groeit het komende jaar minder hard dan het afgelopen jaar. Dat komt omdat er minder omzet wordt gegenereerd uit prepay en spraakdiensten.

De Nederlandse markt voor mobiele diensten zal in 2008 minder hard groeien dan het afgelopen jaar. Dat voorspelt onderzoeksbureau Telecompaper. Het onderzoeksbureau verwacht een groei van 5 procent in 2007.

Een minder harde groei in de prepaymarkt en een daling van omzet in spraaktechnologie zorgt ervoor dat de totale omzet van mobiele diensten in 2008 daalt, aldus Telecompaper. Het onderzoeksbureau verwacht een groei van tussen de 3 en 5 procent in 2008. Het aantal klanten van mobiele diensten neemt in 2008 toe tot twintig miljoen.

Kwartaalgroei

Volgens nieuwe cijfers van Telecompaper groeide de markt het afgelopen kwartaal met 1,1 procent vergeleken met het kwartaal hiervoor. De totale omzet het afgelopen kwartaal bedraagt 1,6 miljard euro. Het afgelopen jaar kwamen er 471.000 nieuwe klanten bij.

KPN blijft de grootste in de markt en kon het afgelopen kwartaal 293.000 klanten bijschrijven. Nummer twee, Vodafone, bleef steken op tweeduizend nieuwe klanten. T-Mobile voegt maar duizend nieuwe klanten toe. Orange deed het beter met 38.000 nieuwe klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-06T11:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.