E-werk: KPN laat MKB inloggen op afstand

Dit artikel delen:

Medewerkers in het midden- en kleinbedrijf kunnen sinds maart dit jaar met Mijn PC Online van KPN voor een tientje per maand inloggen op hun eigen pc op kantoor. Deze dienstverlening is genomineerd voor de EwerkAspectprijs van het Ewerkforum.

Met Mijn PC Online van KPN kunnen werknemers vanaf elke pc of pda met internetverbinding inloggen op hun kantoor-pc. Deze dienst kost 9,95 euro per maand. Om de dienst te kunnen gebruiken is een eenvoudig te installeren programma nodig, de pc moet aan blijven staan en verbonden zijn met internet.

Na het remote inloggen ziet de gebruiker exact hetzelfde als wat hij zou zien wanneer hij achter zijn kantoor-pc zit. Hij kan gegevens uitwisselen tussen kantoor- en thuis-pc's, thuis een print maken van bestanden op de kantoormachine, of voor collega's een afdruk maken op de kantoorprinter van bestanden op zijn pc thuis.

Citrix

Ict-dienstverlener Citrix beheert voor KPN de verbinding tussen de pc's. De server van Citrix zorgt ervoor dat de verbinding wordt opgebouwd van de gebruikte pc naar de server van Citrix en van de kantoor-pc naar de server van Citrix. Hierdoor is voor het bedrijfsnetwerk alleen sprake van uitgaand verkeer. Er is geen VPN-verbinding nodig en geen aparte instelling van de fire wall.

In eerste instantie werd Mijn PC Online door KPN alleen aangeboden aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Op verzoek van klanten is de dienst nu ook toegankelijk voor particulieren.

Software online

KPN werkt sinds 2006 aan online producten en diensten voor het midden- en kleinbedrijf. Via het aanbod van het speciale team Software Online hebben ondernemingen via internet toegang tot software en content. De applicaties worden beveiligd beheerd in de cybercenters van KPN, opdat klanten hun eigen bedrijf niet hoeven te belasten met de installatie en het beheer van allerhande toepassingen.

Medewerkers kunnen vanaf elke locatie inloggen op de applicaties, bijvoorbeeld met een pda, computer of laptop, zodat zij op elk moment vanaf elke locatie kunnen werken. KPN wil het aanbod van diensten de komende jaren sterk uitbreiden. Inmiddels bestaat het aanbod uit Online Boekhouden, Exchange Online, Documenten Delen Online, Back-up Online, CRM Online en Mijn PC Online.

Genomineerd

Genomineerd voor de Ewerkprijs zijn:
E-accent (virtueel werkend automatiseringsbedrijf)
Heling & Partners (reïntegratiebureau)
Nederlandse Handboog Bond (virtueel werkende sportbond)
Genomineerd voor de voor de E-werkAspectprijs zijn:
Eminus (e-learning-applicatie)
• KPN (PC Online voor het midden- en kleinbedrijf)
Omnimove (mobiele formulierenapplicatie op smartphone en pda)

E-werken

Het EwerkForum reikt sinds 1999 jaarlijks twee prijzen uit die erop zijn gericht het plaats- en tijdonafhankelijk werken met behulp van ict (het zogeheten e-werken) in Nederland te bevorderen. Hieronder vallen begrippen als telethuiswerken, televergaderen, video conferencing, mobiel werken en real time collaboration. Het EwerkForum wil hiermee een bijdrage leveren aan het vinden van een oplossing voor maatschappelijke problemen zoals de files.

E-Prijzen

De E-werkprijs is bedoeld voor een Nederlandse onderneming die e-werken voorbeeldig in de bedrijfsvoering heeft opgenomen. De E-werkAspectprijs gaat naar onderzoeken, artikelen, producten of diensten die een waardevolle bijdrage aan de invoering van e-werken leveren. Beide prijzen worden op 14 december uitgereikt tijdens het congres ‘E-work & E-life' in Den Haag.

Jury

De jury van de E-werkprijzen bestaat uit: Arnold Heertje (juryvoorzitter, hoogleraar UvA en lid Raad van Advies EwerkForum), Dorien de Wit (Directeur Organisatieadviesbureau De Beuk, prijswinnaar Telewerkprijs 1999), Kitty de Bruin (voormalig voorzitter en directeur TelewerkForum), Friso van der Meulen (onderzoeker TNO Kwaliteit van Leven), Laurens Linssen (secretaris Informatiebeleid VNO-NCW), Johannes van Bentum (adjunct-hoofdredacteur Computable) en Philip Todd (directeur EwerkForum).
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo'n dienst bestaat eigenlijk al, maar dan gratis. Dit is van Logmein. Maak een account aan en je kan pc's remote beheren waar jij de agent op geinstalleerd hebt.

Er zijn meer diensten die deze functionaliteit claimen te bieden voor minder of gratis. Naar mijn weten is Citrix/KPN combinatie de enige partij in Nederland die harde veiligheidsgaranties afgeeft waar juist een zakelijke gebruiker (zoals bv. een advocaat) behoefte aan heeft. De dienst mag gebruikt worden door consumenten, maar is en blijft een zakelijke dienst.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-06T11:36:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.