Managed hosting door True

Aantal VoIP-aansluitingen overstijgt gewone lijnen

Dit artikel delen:
voip telefoon communicatie

Het aantal VoIP-aansluitingen nadert het aantal traditionele aansluitingen. Volgend jaar zullen er voor het eerst meer VoIP- dan gewone telefoonlijnen zijn, schrijft TelecomPaper.

Volgens onderzoek van TelecomPaper is het aantal-VoIP aansluitingen is het derde kwartaal gestegen met 7,9 procent naar 2,4 miljoen aansluitingen. Het totaal aantal vaste telefoonlijnen ligt op zo'n 5,7 miljoen.

Het aantal VoIP-aansluitingen via DSL groeide met 6,4 procent naar 1,165 miljoen, bij de kabelaanbieders nam het aantal afnemers van internettelefoondiensten met 9,5 procent toe naar 1,178 miljoen. Telecompaper telde 32.500 ‘Fibre to the home'-aansluitingen.

Marktaandeel

Het VoIP-marktaandeel van KPN groeide naar 33,1 procent. Dit kwam vooral door de overname van de klanten van Tiscali. Op de tweede plek staat Zesko, de combinatie van @Home, Casema en Multikabel, met 27,6 procent. De derde aanbieder is UPC met 19,6 procent.

Telecompaper verwacht in het vierde kwartaal een VoIP-groei van 8 procent, vooral bij kabelaanbieders. Hierdoor neemt het totaal aantal aansluitingen toe tot 2,5 miljoen gebruikers. Dit komt neer op een groei van 20 procent op jaarbasis. Eind 2008 zal het aantal VoIP aansluitingen ongeveer 3 miljoen zijn en het aantal traditionele aansluitingen 2,7 miljoen.

Nieuwe KPN-centrale

KPN bouwt aan de Rotterdamse Waalhaven een nieuwe telecommunicatiecentrale. De centrale maakt deel uit van het all IP-netwerk, dat het bestaande netwerk gaat vervangen. De Rotterdamse centrale wordt een van vier knooppunten in het landelijke netwerk. De andere knooppunten komen in Amsterdam, Arnhem en Zwolle. Van de 1400 bestaande centrales zal KPN er op termijn 1200 sluiten en verkopen.

De nieuwe centrale is in Rotterdam nodig omdat in bestaande locaties de omvangrijke energie- en klimaatsystemen niet ondergebracht kunnen worden. Op iedere vierkante meter telecomapparatuur (voor zowel vaste en mobiele telefonie, als internet en tv) is ruimte nodig voor een vierkante meter koel- en energieapparatuur. Aan de installaties worden hoge eigen gesteld om een uitval van verbindingen tot een minimum te beperken.

Het gebouw krijgt een vloeroppervlak van zo'n 5500 vierkante meter verdeeld over vijf verdiepingen. De bouwsom en installaties zullen een investering van een kleine 40 miljoen euro vergen. Met deze technologie zal het beheer en onderhoud van de installaties door vijf medewerkers gedaan kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Opsomming:
5500 m2: 2750 voor koeling en energie, en 2750 voor systemen.
5 medewerkers voor 2750 m2 systemen.
Best weinig.....
(in nederland dus maar 4 (vestigingen) maal 5 is 20 medewerkers)

He he, heb ik straks eindelijk 20 mbit. Kan haast niet anders als ik praktisch naast die centrale woon.

Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.