Britse koningin riddert Ben Verwaayen

Dit artikel delen:

Ben Verwaayen, de Nederlandse ceo van het Britse telecomconcern BT, mag zich vanaf nu ridder Ben noemen. Koningin Elizabeth heeft hem geridderd om zijn bijdrage aan de communicatiesector.

De Nederlandse topman van BT, Ben Verwaayen, is door de Britse Koningin Elizabeth geridderd tot ‘Honorary Knight Commander of the Order of the British Empire'. Hij kreeg de (op één-na-hoogste) onderscheiding in Groot-Brittannië voor zijn bijdrage aan de communicatiesector.

Slechts weinig niet-Britten ontvangen deze riddertitel. Verwaayen schaart zich ermee bij het exclusieve gezelschap van Bill Gates (Microsoft), Peter Sutherland (BP), Niall Fitzgerald (Reuters), Stephen Spielberg en George Bush sr. Alle niet-Britten die de onderscheiding ontvangen, mogen zich echter geen Sir noemen.

"Dit is een fantastische blijk van waardering aan iedereen die zich enorm heeft ingezet om BT te veranderen in een communicatiedienstverlener met een wereldwijde reikwijdte en een mooie toekomst. Ik ben erg trots op wat het team heeft bereikt en kijk uit naar de mogelijkheden die in het verschiet liggen", reageert Verwaayen op de site van BT.

Internationale politiek

De 55-jarige Verwaayen studeerde rechten en internationale politiek aan de Universiteit Utrecht. Na zijn studie werkte hij achtereenvolgens als topman bij de toenmalige bedrijven PTT Telecom en Lucent Technologies. Vanaf 2002 zit hij in de directie van BT, tegenwoordig als ceo. Hij is bovendien actief binnen de politieke partij VVD. Verwaayen ontvangt het ridderschap officieel begin 2008.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-19T14:25:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.