Managed hosting door True

Nokia koopt Trolltech voor 154 miljoen dollar

 

De aankoop van het Noorse Trolltech door Nokia maakt het voor de maker van mobiele telefoons mogelijk om verschillende applicaties op verschillende platformen aan te bieden.

Nokia koopt het Noorse bedrijf Trolltech voor 154 miljoen dollar. Trolltech maakt tools om software op verschillende platformen te laten werken. Nokia wil de producten van Trolltech inzetten om verschillende applicaties te maken die draaien op mobiele telefoons met de besturingssystemen Symbian, Windows Mobile, S40 en Linux.

"De aankoop sterkt ons om applicaties te ontwikkelen voor onze verschillende apparaten", aldus vice president Kai Oistamo van Nokia in een conference call. De overname van Trolltech past bij het Ovi-inititatief van Nokia, vindt Adam Leach, senior analyst bij Ovum. Ovi is een portaalsite waar internetgebruikers hun digitale online media kunnen beheren. Deze site moet via verschillende platformen bereikbaar worden.

Trolltech maakte in 2006 een verlies van 48,7 miljoen Noorse kronen. Er zijn geen latere financiële cijfers bekend van het bedrijf. De software van het bedrijf is gratis beschikbaar onder opensourcelicenties. Het bedrijf verkoopt een luxere versie van de software. Klanten zijn Adobe, Skype en Google. De zoekmachine gebruikte de software van Trolltech om Google Earth te ontwikkelen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2326269). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×