Managed hosting door True

Britse regering wil onderhuidse chip voor gevangenen

Dit artikel delen:

Duizenden huisdieren zijn ervan voorzien: een onderhuidse rfid-chip. Als het aan de Britse regering ligt, geldt dat binnenkort ook voor gedetineerden.

Groot Brittannië denkt erover gevangenen te voorzien van rfid (radio frequency identification). Daarmee kunnen cipiers ook gedetineerden volgen die zich niet binnen de gevangenismuren bevinden. 

Dat heeft de Britse krant The Independent gemeld. Met de technologie kunnen gevangenen in de gaten gehouden worden, terwijl ze bijvoorbeeld thuis hun straf uitzitten. Daarmee wil de regering van Groot-Brittannië een oplossing bieden voor het ruimtegebrek in gevangenissen.

Privacywaakhonden zijn ontevreden over het plan van de regering, aangezien de chip via een injectienaald in het lichaam wordt ingebracht. Het zou een ‘vernederende' methode zijn die rehabilitatie in de weg staat. Dit in tegenstelling tot de elektronische enkelbanden die op dit moment voor hetzelfde doel gebruikt worden.

Echter, volgens het Britse ministerie van justitie weten gedetineerden zich geregeld te ontdoen van hun enkelband, waardoor ze zich kunnen onttrekken aan controles. Bovendien is het plaatsen van chips goedkoper dan het bouwen van extra gevangenissen.

De rfid-chips worden nu reeds gebruikt voor het opsporen van verdwaalde huisdieren en het volgen van vee en bagage.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het gaat niet lang meer duren voordat de gewone burger ook verplicht gechipt gaat worden. het begint bij gedetineerden, who's next? baby's, kleine kinderen, bejaarden....U?

Inderdaad Hans, dit is een zeer zorgelijke ontwikkeling. Ik denk dat wij het ook nog wel gaan meemaken ook. En erger nog, iedereen zal het gewoon vinden; immers *alles* voor uw en onze veiligheid!

Combineer deze chips straks ook nog met hormoon-aansturing en we zijn onze eigen programmeerbare Matrix geworden... Voor zover we al niet programmeerbaar zijn uiteraard...

Erg zorgelijk inderdaad. Big brother...

En trouwens: Alsof je zo'n chip niet kunt (laten) verwijderen...

Natuurlijk zullen de meesten mij zien als een extreme, fundamentalistische, ouderwetse en conservatieve christen, maar ik vind deze ontwikkelingen allerminst vreemd of verwonderlijk! Want al 1900 jaar geleden, profeteerde Johannes op het eiland Patmos (overigens de enige apostel van Jezus die een natuurlijke dood stierf, de rest werd doodgemarteld) dat er een tijd komt waarin geen geld in contanten meer bestaat, maar slechts een nummer wat ieder persoon moet hebben om te kopen of verkopen. Een chip met alleen een zendertje is niets anders dan de voorloper van de chip waarop alle persoonlijke data van een persoon staat opgeslagen en die is geimplanteerd in de hand of voorhoofd (letterlijk doen en denken). Dus de persoonlijke, de financiele, de medische, de criminele (als je die hebt natuurlijk), de politieke en alle mogelijke gegevens die een persoon kan hebben! Dus m.a.w. gewoon een teken der tijd!!

In de V.S. heeft een bedrijf een schatting gemaakt dat er een grote markt is voor wel 45 miljoen implantaten in mensen. Er kunnen veel handige toepassingen genoemd worden, zoals: opsporing na ontvoering, vreemd gaan, weglopende kinderen, enz. (Het is mij een doorn in het oog dat men niet de misdadigers verhindert, maar dat alle andere mensen dan maar in hun vrijheden beperkt worden.) Over de nadelen wordt meestal niet gesproken: Wanneer de tijd zover gevorderd is dat de overheid bepaalde goedwillende minderheden als vijand gaat beschouwen omdat die niet willen meegaan in een door de overheid gewenste verdorven levenswijze (denk aan staatsreligie) zijn er zodoende prachtige middelen om hen tot bekering te dwingen. Ik denk dat we deze ontwikkeling wel kunnen vertragen, maar niet tegenhouden, gezien het bijbelse perpectief. Deze problemen kunnen we alleen overwinnen zoals we als Christenen nu reeds de duisternis overwinnen: God zal op zijn bovennatuurlijke wijze voorzien in wat we nodig hebben als we niets meer kunnen kopen. Alleen moeten veel christenen nog wel beter leren vanuit geloof te leven toegepast op de dagelijkse noden. Uiteindelijk komt er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar gerechtigheid woont.
Tot slot: Het echte probleem is dat men niet in staat is de juiste keuzen te maken over de ontwikkelingen met als gevolg dat alles gebeurt wat technisch mogelijk geworden is: Het systeem wint het zodoende van de mens, tenzij er ingegrepen wordt. En dat zal gebeuren!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.