Nokia wil Googles zoekmachine op mobieltjes

Dit artikel delen:

Google en de mobiele telefonie hebben elkaar gevonden. Eerder kondigde het bedrijf een samenwerking met LG en Samsung aan. Nu gaat de zoekmachine ook met Nokia aan de slag.

Het Finse bedrijf Nokia gaat nieuwe toestellen voorzien van een zoekfunctie met Google. Dat heeft de fabrikant van mobiele telefoons dinsdag bekendgemaakt.

Nokia gaat eerst de toestellen N96, N78, 6210 Navigator en 6220 classic van Google voorzien. Het is de bedoeling dat daarna ook alle andere mobiele telefoons met internettoegang te voorzien van de zoekmachine.

Volgens Nokia's directeur van software en diensten Ilkka Raiskinen is de naam ‘Google' synoniem geworden voor zoeken op internet. Om de gelijkenis zo veel mogelijk in stand te houden, wordt de zoekmachine op de mobiele telefoon zoveel mogelijk gelijk gehouden aan die op de pc, aldus Raiskinen.

Het is niet de eerste keer dat Nokia met Google samenwerkt. Vorig jaar bracht Nokia de N95 8GB uit, met daarop Googles videowebsite YouTube. Naast Nokia werkt Google nu samen met LG en Samsung. De telefoonfabrikanten gaan Googles mobiele besturingssysteem Android begin volgend jaar op hun toestellen installeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ook op de bij velen vrij onbekende internet tablet serie van Nokia (de Nokia 770, N800 en N810) wordt uitgebreid geintegreerd met Google en zijn search engine. Helaas zie je deze tablets nergens in de winkel, omdat er geen telefoon in zit, maar wat mij betreft Nokia's mooiste apparaatjes. Zie ook http://www.nseries.com.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-13T13:56:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.