Managed hosting door True

Belgacom neemt Scarlet over

Dit artikel delen:

Belgacom heeft internet en mobiele aanbieder Scarlet overgenomen voor 185 miljoen euro. Daarmee krijgt Belgacom ook toegang tot de Nederlandse markt. Scarlet heeft 60.000 klanten in Nederland.

Belgacom koopt Scarlet, aanbieder van mobiele telefonie, televisie en internet voor 185 miljoen euro."Belgacom heeft een goede strategie en diepe zakken. Je ziet zowel op de Nederlandse als de Belgische markt een consolidatie waarbij grote spelers overblijven die voldoende middelen hebben om te investeren in nieuwe technologie en in marketing voor triple play. Je ziet in Nederland dat KPN veel kleinere bedrijven heeft overgenomen. Scarlet is op beide markten toch net een maatje te klein om in dat geweld een rol van betekenis te kunnen spelen." Dat zegt Gert Post, voorheen directeur van Zonnet, en nu van Scarlet, als motivatie voor de verkoop van het bedrijf. Hij zegt voorlopig nog aan te blijven als directeur: "We moeten in ieder geval het mededingingstraject nog afwachten dat naar verwachting tot in september, oktober zal duren."

Verkopende partijen zijn onder meer oprichter Paul Gelderloos met iets minder dan de helft van de aandelen en grootaandeelhouders Nesbic en Egeria, een investeringsbedrijf van de familie Brenninckmeijer.

Goedkeuring

Belgacom koopt alle aandelen van Scarlet nv voor een waarde van 185 miljoen euro op schuld- en cashvrije basis. Om de transactie te voltooien is onder andere de goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteiten nog vereist.

Scarlet biedt zijn 180.000 internationale breedbandklanten een triple play aanbod (televisie, telefoon en breedbandinternet) dat Belgacom onder de merknaam Scarlet verder zal commercialiseren. Scarlet zal zijn activiteiten voortzetten als afzonderlijke businessunit terwijl er operationele en netwerk synergieën zullen worden gerealiseerd. De klanten behouden hun huidige contracten, zegt Belgacom.

Scarlet werd opgericht in 1992 en heeft zijn ontwikkeling onder meer te danken aan een aantal overnames. Voor het jaar 2007 zullen de opbrengsten van Scarlet naar schatting 125 miljoen euro bedragen met een bedrijfswinst voor afschrijvingen en van ruim 18,5 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.