Managed hosting door True

Mobiel internet nog weinig in trek

Dit artikel delen:

Gebruik van mobiel internet is nog weinig in trek. Maar 10 procent van de Nederlanders maakt via zijn mobiele telefoon verbinding met internet. Ze vinden het te duur en zeggen dat de toegevoegde waarde van de dienst te beperkt is.

Nederlanders maken mondjesmaat gebruik van mobiel internet. Maar 10 procent zegt eens per maand of vaker met een mobiel toestel te internetten. Een kwart van de ondervraagden klaagt over de traagheid en de kosten. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Economische Zaken naar het gebruik van mobiele telefoons dat meer inzicht moet geven in de ontwikkeling van mobiele telecommunicatie. In Nederland heeft 91 procent van de bevolking een of meerdere mobiele toestellen.

In ons land wordt minder gebruik gemaakt van mobiel internet dan in de omringende landen. Hier gebruikt 10 procent de gsm om contact te zoeken met internet. In ons omringende landen is dat 11 procent. De percentages van het lezen van email via het mobieltje liggen verder uit elkaar, 10 procent van de Europeanen leest zijn e-mail via de gsm tegenover 6 procent in Nederland.

Toename

Het ministerie van Economische Zaken verwacht dat het gebruik van mobiele diensten de komende vijf jaar sterk zal groeien. "Consumenten en bedrijven ervaren het toenemend gebruik van mobiele telefoons als een onvermijdelijke ontwikkeling. Wel wordt duidelijk dat een schappelijke prijs voor mobiel internetten en e-mailen een belangrijke factor is voor de doorbraak van dit type diensten."

Volgens staatssecretaris Heemskerk maakt het onderzoek duidelijk dat we aan het begin staan van een nieuwe mobiele periode. "Mobiele communicatie wordt voor steeds meer mensen een noodzakelijkheid. Om in de toenemende mobiele vraag te voorzien worden eind dit jaar ook een groot aantal frequenties voor mobiele communicatietoepassingen (frequentieband 2.6 GHz red.) geveild."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik gebruik het al maanden via KPN. Werkt super. Ben je onderweg. Heb je een tel. nr of adres nodig. Snel voor elkaar via het net. Ga je als account manager naar een klant. Nog even snel het laatste nieuws op de site van de klant bekijken. Voor ? 9,95 onbeperkt internetten is dat toch goedkoper dan voor een enkel nummer opvragen via 1888 (? 1,30).
Volgens mij is dit toch echt de toekomst.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-25T10:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.