Managed hosting door True

Meer privégesprekken op zakelijke mobiel

Dit artikel delen:
Openbaar vervoer

30 procent van de gesprekskosten van de zakelijke gsm betreft privegesprekken.

Privé telefoongesprekken vinden steeds vaker plaats met de mobiele telefoon van het werk. In 2007 betrof 30 procent van de gesprekskosten van de bedrijfs-gsm privéconversaties. De kosten voor mobiel dataverkeer en internationale gesprekken stijgen fors.

Het aantal privégesprekken op de zakelijke mobiele telefoon neemt toe. In 2006 maakten ze 23 procent van de totale belkosten uit en in 2007 zelfs 30 procent.  Dat blijkt uit de jaarlijkse Ezwim Telecom Monitor. De werknemers blijken vaak bereid om een deel van de privékosten voor hun rekening te nemen. Ze vinden het gemak van een gsm belangrijk en profiteren van de aantrekkelijke tarieven die bedrijven vaak afdingen bij telecomaanbieders.

Blackberry

De onderzoekers achterhaalden bovendien dat mobiel datagebruik de snelst groeiende kostenpost is. Geavanceerde toestellen als Blackberry dragen hieraan bij. Ook neemt het sms-verkeer nog steeds toe. De meeste sms'jes werden in 2007 verzonden op dagen die privégerelateerd zijn, zoals oud en nieuw en valentijnsdag.

Opvallend genoeg piekte het aantal internationale gesprekken op kosten van de zaak, tijdens de wintersport en zomervakantie. Met name vanuit Frankrijk wordt in de zomermaanden vaak naar huis gebeld. In de wintermaanden bellen gebruikers van een zakelijke gsm regelmatig vanaf de skipiste. Zodra werknemers worden geconfronteerd met de hoge gesprekskosten, zijn ze volgens de onderzoekers erg verbaasd. Ze blijken zich niet bewust van de hoge roamingkosten. Dalende internationale gesprekskosten hebben vooral tot gevolg dat gebruikers langere gesprekken voeren.

Ezwim is een aanbieder van webdiensten waarmee telecomkosten beheersbaar te houden en het servicemanagement te vereenvoudigen. Het bedrijf publiceert de Telecom Monitor om werkgevers en werknemers bewust te maken van de noodzaak om telecomkosten inzichtelijk te maken en spelregels voor het privégebruik van de zakelijke telefoon op te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-19T10:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.