Managed hosting door True

Zomertijd KPN begint te vroeg door fout met SMS-server

KPN heeft afgelopen weekend al de zomertijd in laten gaan. Door een fout met de tijdsinstelling van de server die sms-berichten verstuurt, zijn het hele paasweekend sms-jes met een verkeerde tijd verzonden. Inmiddels is de fout hersteld.

Bij KPN is afgelopen weekend de zomertijd al ingegaan. Door een fout in het computersysteem van KPN dat de sms-berichten verstuurt sprong de klok bij het telecombedrijf in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart van twee uur naar drie uur. Dat is precies een week te vroeg. De zomertijd gaat namelijk pas in de nacht van 29 op 30 maart in.

Door de fout werd het hele paasweekeinde een verkeerd tijdstip meegestuurd met sms-berichten. Zo ontvingen klanten van KPN bijvoorbeeld om half tien 's ochtends een sms-bericht dat volgens de telefoon pas om half elf in de ochtend was verstuurd.

Hinder

Programmeurs hebben de fout dinsdag 25 maart ontdekt. De datum voor de tijdswissel naar zomertijd stond een week te vroeg ingesteld. Volgens een woordvoeder van KPN is de fout alleen opgetreden bij het versturen van sms-berichten, het telefoonverkeer zou geen hinder van de verkeerde tijdsweergave hebben ondervonden.

Het telecombedrijf verwacht dat in het weekend van 29 en 30 maart, wanneer de zomertijd wel moet worden doorgevoerd, er geen problemen met de overgang zullen ontstaan.

In de nacht van 29 op 30 maart gaat de klok een uur vooruit van twee naar drie uur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-27T10:47:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.