Microsoft komt met nieuwe versie IE voor mobiel

Dit artikel delen:
Microsoft explorer mobile

Softwareleverancier Microsoft komt in oktober 2008 met een nieuwe versie van Internet Explorer Mobile die zowel Flash als Silverlight ondersteunt. Ook kan je er mee inzoomen op webpagina's. De browser is onderdeel van het nieuwe besturingssysteem Windows Mobile 6.1.

De mobiele telefoon krijgt in de nabije toekomst een nieuwe versie van Internet Explorer die gelijkwaardig is aan de browser voor desktop computers. Hiermee pareert Microsoft de software voor internettoegang van rivaal Apple op de iPhone. Dat zei Microsoft-topman Robbie Bach deze week op een conferentie in Las Vegas.

Het internetbladerprogramma voor de mobiele telefoon wordt in oktober gelanceerd. Hiermee zou het eind dit jaar op de markt beschikbaar kunnen zijn in toestellen. De nieuwe versie ondersteunt zowel Adobe Flash als Microsoft Silverlight. Gebruikers zijn hiermee minder beperkt in de keuze voor internetapplicaties voor de browser.

Windows Mobile 6.1

Ook kondigde Microsoft Windows Mobile 6.1 aan, een besturingssysteem voor de mobiele telefoon. De update omvat onder meer de mogelijkheid voor gebruikers om in te zoomen op een bepaald gedeelte van een website.

Naast de nieuwe softwareproducten heeft de softwaregigant ook de introductie van enkele nieuwe mobiele zoekfuncties gepland staan. Zo verwacht het bedrijf binnen korte tijd een nieuwe versie van Live Search aan te bieden voor de BlackBerry waarin een zoekfunctie met spraakherkenning is opgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nog steeds geen SVG ondersteuning zeker...?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-04T09:37:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.