Managed hosting door True

Investeringen van telecomproviders in netwerk stijgen

Dit artikel delen:
maste

Telecomproviders hebben in 2007 ruim 10 procent meer geïnvesteerd in netwerkinfrastructuur dan in dezelfde periode een jaar eerder. In totaal is voor 36 miljard dollar uitgegeven. Dat bedrag is sinds 2000 niet zo hoog geweest. Cisco is de grootste leverancier.

Telecomproviders spendeerden in 2007 wereldwijd ruim 36 miljard dollar aan materiaal voor hun netwerken. Dat bedrag ligt ruim 10 procent hoger dan in 2006. Analisten van Dell'Oro Group, het onderzoeksbureau dat de cijfers berekende, zeggen dat de cijfers sinds het jaar 2000 niet meer zo hoog hebben gelegen.  

Het meeste werd uitgegeven aan optical transport en routers. Op een afstand volgen IP-apparatuur en carrier ethernet switeches. De uitgaven in breedbandtoegang en multiservice switching daalden.

Cisco heeft met 34 procent van de totale omzet het grootste marktaandel. Vooral op routervlak heerst het bedrijf onbedreigd. Alcatel-Lucent deed het goed in de optische infrastructuur en haalt globaal gezien een aandeel van 29 procent van de markt binnen. Nokia Siemens (8 procent) en Nortel (11 procent) staan het sterkste in IP-materiaal. In het aandeel van de totale marktomzet steken de Chinezen van Huawei Nortel wel voorbij. Zij hebben nu 14 procent van de markt. Nortel is ook het enige bedrijf dat zijn marktaandeel ziet afkalven. Ericsson haalt net als vorig jaar 4 procent binnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-10T11:22:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.