Managed hosting door True

CEO Sarin van Vodafone stapt op

Dit artikel delen:

Algemeen directeur Arun Sarin van Vodafone legt zijn functie binnenkort neer. Hij leidde de groep van mobiele telefoonoperators sinds 2003 en zal waarschijnlijk worden vervangen door troonopvolger Colao.

Arun Sarin, de chief executive officer van Vodafone, stapt op. Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph. Sarin (53) leidde de groep van mobiele telefoonoperators sinds 2003. Volgens de krant verlaat Sarin in juli de groep en zal hij vervangen worden door Vittorio Colao, de huidige nummer twee en de executive die het meest verantwoordelijk geacht wordt voor de Europese operaties.

Het vertrek van Sarin valt samen met de aangekondiging dat het telecombedrijf het afgelopen boekjaar een recordwinst van omgerekend meer dan 16 miljard euro maakte. Dat is veel meer dan wat analisten en investeerders mogelijk achten.

Het is nog onduidelijk waarom Sarin vertrekt. Bronnen dicht tegen Vodafone menen dat Sarin mogelijk een lucratieve job ambieert bij een van 's werelds grootste 'buy-out' bedrijven. Sarin heeft de afgelopen 25 jaar in elk geval een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de telecomindustrie. Via een overname kwam hij bij Vodafone terecht in 1999. Hij bekleedde er verschillende functies alvorens hij in 2003 het ceo-roer overnam van Sir Christopher Gent. Sarin was niet altijd even graag gezien door de aandeelhouders en de raad van bestuur. Zijn beslissingen om bijvoorbeeld de AT&T Wireless overname te laten schieten, en het minderheidsbelang van Vodafone in Verizon te handhaven, werden hem lange tijd niet in dank afgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Vodafone

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-27T11:25:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.