Managed hosting door True

BT gaat netwerken van de Navo beschermen

Dit artikel delen:

Telecombedrijf BT gaat de computernetwerken van de Navo beveiligen. Het wordt hierdoor verantwoordelijk voor de verbetering van het bestaande Circ-systeem (Computer incident response capability).

De verbeteringen moeten leiden tot een snellere reactie op incidenten in de beveiliging van de Navo-computernetwerken. Het project gaat direct van start: beveiligingsexperts van BT gaan binnen de Navo de vereiste infrastructuur ontwerpen en uitrollen. Het bedrijf zorgt ook voor de configuratie, training, onderhoud en ondersteuning op locatie.
 
In het kader van haar cyber-defensie gaat de Navo een verbeterd Circ-systeem ontplooien om aanvallen op computernetwerken af te slaan en de risico's voor cis-systemen (communications and information systems) te beperken. Het Circ moet de Navo in staat stellen gebeurtenissen en incidenten binnen haar netwerken te bewaken. Het gecentraliseerde Circ zal incidenten beheren en belangrijke informatie over die incidenten snel en doeltreffend verspreiden.
 
Suleyman Anil, hoofd van het Ncirc-coördinatiecentrum bij de Security Office van de Navo in Brussel, verklaart: "Een organisatie als de onze springt uiteraard zeer serieus om met veiligheidskwesties. Deze nieuwe Circ verhoogt opnieuw ons vermogen om mogelijke elektronische aanvallen te identificeren en de belangen van de Navo-alliantie te verdedigen binnen een steeds complexere it-omgeving."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.