Managed hosting door True

Payter breidt proef mobiel betalen uit

Dit artikel delen:

Vanaf augustus kunnen consumenten in zes grote Nederlandse steden gebruik maken van het mobiel betaalsysteem van Payter. Het bedrijf breidt de Rotterdamse proef uit.

Payter breidt de Rotterdams proef met mobiel betalen uit naar andere Nederlandse steden. Ondernemers in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Arnhem kunnen vanaf augustus 2008 ook gebuik maken van de mobiele betaalwijze. Ook wordt de proef in Rotterdam voor onbepaalde tijd verlengd.

Payter werkt bij dit mobiel betaalsysteem samen met CCV, leverancier van elektronische betaalsystemen. In de systemen van CCV is een Payter-reader geïntegreerd. In de steden zijn totaal 9000 ondernemers die van dit systeem gebruik maken.

Ambitie

Payter heeft de ambitie om in 2009 honderdduizend mobiele betalers aan te sluiten. Het bedrijf verstrekt daarom aan inwoners van de zes steden gratis Nokia telefoons met Near Field Communication (NFC). Deze technologie wordt gebruikt bij mobiel betalen.

Het bedrijf hoopt dat er in de toekomst meer telefoons met NFC op de markt komen. Tot die tijd biedt Payter voor alle overige gebruikers een tussenoplossing die het gebruik van betalen met de Payter-mobiel breed toegankelijk maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Denk niet dat het echt een succes wordt. Stel je staat bij de supermarkt in de rij en de batterij van je mobieltje is leeg...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-19T11:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.