Proximus lanceert 3g-diensten in België

Dit artikel delen:

Mobiele Belgacom-dochter Proximus lanceert als eerste Belgische operator 3g-diensten. De eerste doelgroep zijn zakelijke klanten die per direct hebben tot mobiele toepassingen op hoge snelheid.

Met de nieuwe 3g-diensten wil Proximus naar eigen zeggen zijn 'Mobile Business Solutions'-strategie verder verbreden. Het mikt met de lancering van de Vodafone Mobile Connect 3g/gprs datacard, de eerste hogesnelheids-datakaart voor laptops in Europa, in de eerste plaats op businessklanten. Met snelheden tot 384 Kbps verschaft de Vodafone Mobile Connect 3g/gprs datacard bedrijfsklanten van Proximus toegang tot al hun bedrijfstoepassingen zoals e-mail, kalender en internet, zo stelt Proximus. De transmissiesnelheid is volgens de leverancier tot zeven keer hoger dan bij een dial-up via vaste lijn, en tot tien keer hoger dan bij gprs.
 
Momenteel biedt Proximus 3g-bereik in zes grote steden: Brussel, Antwerpen, Gent, Charleroi, Luik en Namen. Het bereik zal in deze steden worden uitgebreid. Tegen eind 2004 moeten nog eens zes extra steden bereik bieden. De nieuwe 3g/gprs datacard is vanaf 13 mei verkrijgbaar. De Proximus-databundels voor de businessklanten zijn verkrijgbaar vanaf twee euro, exclusief btw, voor 1 MB. Er is ook een 100 MB-bundel voor 50 euro, exclusief btw.
 
De mobieletelefoondienstverlener test momenteel ook 3g-diensten voor particulieren, zoals mobiele videotelefonie. Die komen waarschijnlijk in de eerste helft van 2005 op de markt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-08T13:59:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.