Nederland topland met zakelijk WiFi-gebruik

Dit artikel delen:

Schiphol is het kloppend hart van WiFi-Nederland, volgens cijfers van IPass. Het zakelijke mobiele breedbandbedrijf ziet dat eenderde van alle Nederlandse betaalde surfsessies op Schiphol plaats vindt.

In de eerste helft van 2008 vonden er op luchthaven Schiphol 36.941 WiFi-sessies plaats. Gemiddeld duurde een surfsessie daar 39 minuten. Het aantal sessies groeide in een jaar met 60 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Ipass, een Amerikaans bedrijf dat internettoegang in de breedste zin van het woord verkoopt aan grote ondernemingen. Die bedrijven sluit een abonnement bij Ipass af om hun personeel overal te wereld toegang tot internet te geven, Wifi en Umts. Ipass verrekent de daadwerkelijke kosten op zijn beurt met de lokale telecomaanbieders.

De cijfers laten zien dat er nog steeds groeit zit in het zakelijk gebruik van WiFi, maar geen honderden procenten meer zoals enkele jaren geleden. Het aantal bij Ipass opgezette sessies groeide afgelopen jaar met 46 procent.

Internetsessie van anderhalf uur

Klanten van het Amerikaanse bedrijf zetten in de eerste zes maanden van 2008 in Nederland 105.203 WiFi-sessies op. Daaronder vallen ook hotels, wegrestaurants en andere horeca-gelegenheden. Ten opzichte van het eerste half jaar in 2007 is dat een groei van 73 procent. Een gemiddelde surfsessie in Nederland duurt 93 minuten.

Nederland is verantwoordelijk voor 4 procent van alle bij Ipass opgezette mobiele dataverbindingen voor zakelijke gebruik. Amerika is veruit de grootste met 44 procent, gevolgd door Engeland (13 procent) en Duitsland (12 procent).

Publieke hotspots

Uit onderzoek van Telecom Magazine bleek dat KPN, T-Mobile, Swisscom en Mobilander het gebruik van hun Nederlandse commerciële Wifi-punten met ruwweg 50 procent zagen stijgen in 2007. Bij KPN gebruikten gemiddeld 70.000 klanten de publieke hotspots iedere maand.

Mobiel internet via Umts wint in Europa rap aan populariteit. Umts wordt gezien als de overal aanwezige maar langzamere variant van WiFi. Aan het begin van de zomer bleek dat Vodafone inmiddels 7 procent van de concernomzet realiseert met Umts-handel. Bij T-Mobile heeft 4,4 procent van de klanten een abonnement op mobiel internet, bij KPN is dat 8 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nederland, het land waar kanker op in de top-10 staat van volksziekten van zijn bevolking. Ziet iemand hier een verband? Ben jij nog zo blij met Wifi?

nee en ja
Wat een onzin....

Hij zal het vast niet meer lezen maar ik las net pas de post van Ronald Vermeij en ik vroeg me af of hij er uberhaupt aan had gedacht dat Nederland ook in de top 10 meest dichtbevolkte landen van de wereld zit. Hierdoor zal logischerwijs ook iedereen aan meer straling onderhevig gesteld worden: Er zijn meer netwerkmasten nodig om alle personen dekking te kunnen bieden.

Daar komt nog eens bij dat in bijna alle Westerse landen kanker veelvoorkomend is. Een verband tussen kanker en straling is nooit volledig eenduidig aangetoond, en mijns inziens is er eerder een verband tussen de hoeveelheid kanker en de opgelopen bevolkingsleeftijden. Niet alleen in de zin van mensen die ouder worden, maar ook mensen die op latere leeftijd kinderen krijgen waardoor hun voortplantingscellen langer aangetast zijn. Ook zullen ze vroeger waarschijnlijk veel vaker gewoon kanker niet hebben kunnen herkennen, en het een 'natuurlijke dood' o.i.d. genoemd.

Voor Ruud:
- Ja Nederland is idd een van de dichtsbevolkte landen ter wereld. Maar wat staat dat in relatie tot de "electromagnetische vervuiling" veroorzaakt door het gebruik van allerhande ingevoerde draadloze technologien"? zoals wifi, gsm, umts? Mijn inziens niets.

- "Een verband tussen kanker en straling is nog nooit volledig aangetoond"?
Ik zou je willen adviseren om de websites en haar downloadbare documenten aan het einde van mijn reactie nog eens nader te bestuderen.

- Het simpelweg "ouder worden van de mensheid" heeft niets te maken als mogelijke kankeroorzaak.

Veel verzwijgen "medische" oorzaken zijn o.a.:
- Vergiftig voedsel (enummers, zware metalen,
kleurstoffen)
- Kwik vergiftig door "grijze" amalgaam vullingen
Kwik is het een na giftigste metaal ter wereld, alleen als ze we vullingen van maken blijkbaar onschuldig???
- Electromagnetische straling vervuiling
Hoogspaning,a alle! antennemasten, gsm, umts, wifi, dect
- Onderdrukken en niet oprecht van menselijke emoties!!


Hierbij wat achtergrond informatie voor je
http://sandalfon.groningen.org/

Sinds december 2010 is het 1e uur wifi op Schiphol gratis. Dus in hoeverre dat de cijfers beinvloedt is de vraag. Tel daar gratis Wifi bij McDonalds bij op in veel Europese landen. Zie ook Logan Airport in het lijstje, waar tegenwoordig gratis Wifi aangeboden wordt. Kortom: Sinds 2008 is de wereld aardig veranderd!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-26T17:02:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.