Managed hosting door True

EZ: meer diensten voor breedband nodig

Dit artikel delen:

Minister van Economische Zaken Brinkhorst ziet breedband als een belangrijke groeimotor van de Nederlandse economie. Daarnaast moeten breedbanddiensten maatschappelijke problemen oplossen.

Dinsdagmiddag bracht het ministerie van Economische Zaken de langverwachte nota over breedband naar buiten. Uit het document 'Breedband: een kwestie van tempo en betere benutting' blijkt dat het ministerie meer nadruk wil leggen op de ontwikkeling van hoogwaardige diensten voor netwerken met een zeer grote capaciteit. Tot nu toe gaat veel aandacht naar de beschikbaarheid van dit soort netwerken. Een gebrek aan standaarden, schaalgrootte en innovatie houden de ontwikkeling van dit soort diensten tot nu toe tegen, aldus het ministerie.
 
Brinkhorst wil deze knelpunten doorbreken door andere ministeries ertoe over te halen om met breedbanddiensten bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg, de veiligheid en het vervoer bestaande knelpunten aan te pakken. In de private sector heeft hij zijn blik gevestigd op het betalingsverkeer. Daar ziet hij mogelijkheden voor de ontwikkeling van mobiele betaaldiensten over breedbandnetwerken.

 

Om dit soort doelen na te streven wil de overheid samenwerken met de belangrijkste bedrijven uit de branche. Dat wil het ministerie ook met de telecomsector blijven doen. Zo wijst het ministerie van EZ de Stichting Nederland Breedbandland als een goed voorbeeld aan waarmee het wil samenwerken. Dit initiatief van kabelbedrijven wil ook de ontwikkeling van diensten voor breedbandnetwerken een extra impuls geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er zullen de komende jaren dus vele nieuwe diensten ontwikkeld moeten worden en aangezien Kenniswijk landelijk gaat opereren, opent dit nieuwe perspectieven.
Wij zoeken daarom voor Kenniswijk geschikte bedrijven voor innovatieve consumentenservices en het stimuleren van de ontwikkeling daarvan, zowel voor bestaande als voor nieuwe infrastructuren.
Het probleem is echter dat door de complexe regelgeving en de relatief hoge"instapeis" het vrij moeilijk is aan goede initiatieven te komen,die gebruik willen en kunnen maken van deze regeling. Voor starters is het zondermeer bijna onmogelijk.
Een aantal projecten is door ons reeds geinitieerd; alle nieuwe aanbieders zijn welkom!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-21T11:17:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.