Managed hosting door True

Markt van mobiele telefoons herstelt

Dit artikel delen:

De markt van mobiele telefoons laat de eerste tekenen van herstel zien sinds het inzakken van de markt door de verslechterde economische situatie. Volgens onderzoeksbureau IDC werden het derde kwartaal van 2009 minder telefoons verkocht dan een jaar eerder. Vergeleken met het tweede kwartaal steeg de verkoop van mobiele telefoons wel. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat de verkoop zal groeien in het vierde kwartaal vergeleken met een jaar eerder.

IDC is wat positiever over de situatie in het derde kwartaal dan Gartner. 'Gedurende het derde kwartaal zien we verschillende manieren om de oudere telefoons aan te prijzen tegen zeer lage prijzen. Dat zorgde voor meer verkoop. In het vierde kwartaal bereiden leveranciers zich voor om hun vlaggenschip aan te kondigen', zegt analist Ramon Llamas van IDC.

Gartner merkt ook dat voor het vierde kwartaal belangrijke aankondigen staan gepland. Het onderzoeksbureau denkt daarom dat de omzet het laatste kwartaal zal groeien vergeleken bij een jaar eerder. 'De verkoop in 2009 zal uiteindelijk gelijk blijven met die van 2008. We verwachten geen daling', zegt Gartner-analist Carolina Milanesi.

Groei van smartphones

Volgens het onderzoeksbureau werden wereldwijd het derde kwartaal 308,9 miljoen telefoons verkocht. Dat is vrijwel evenveel als vorig jaar. Vooral de verkoop van smartphones groeide, met 12,8 procent naar een aantal van 41 miljoen apparaten.

Open platformen zijn een belangrijk onderwerp in 2009, zeggen de analisten. Veel leveranciers hebben het dilemma dat ze graag een standaard softwareplatform willen gebruiken, maar zich wel willen differentiëren ten opzichte van hun concurrent. De onderzoekers verwachten daarom dat de open platformen zullen fragmenteren. Zo maakte telefoonfabrikant HTC voor de HTC Sense zijn eigen interface voor besturingssysteem Android.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-27T13:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.