Conflict bij Raet over thuiswerken duurt voort

Een conflict over thuiswerken blijft personeel van salarisverwerker Raet dwarszitten. Dat stellen de vakbonden die betrokken zijn bij onderhandelingen over de cao voor 2010. De vakbondsleden zijn akkoord met de arbeidsovereenkomst voor 2010, maar vinden dat er structurele afspraken gemaakt moeten worden over thuiswerken. Deze zomer start bij de salarisverwerker een onderzoek naar de voor- en nadelen van thuiswerken. Daarmee sleept het conflict over thuiswerken zich voort en zal het bij de cao-onderhandelingen voor 2011 weer op de agenda staan.

De vakbondsleden willen dat hun werkgever thuiswerken structureel toestaat. De werkgever is alleen voor thuiswerken in incidentele gevallen omdat het merendeel van de werkzaamheden volgens de directie niet op afstand kan worden uitgevoerd.

Het gaat bijvoorbeeld om ontwikkelwerk en het bouwen en testen van software. De werkgever: 'Die activiteiten vergen continue coördinatie en afstemming met collega's en zijn daarom zonder of met een minimale fysieke bezetting niet mogelijk.'

Volgens Huug Brinkers, belangenbehartiger namens vakbond De Unie, heeft dat al tot 'een aantal pittige discussies' geleid. Brinkers vindt dat de werkgever op basis van meningen en niet op basis van feiten thuiswerken probeert te dwarsbomen. 'Er zijn niet of nauwelijks redenen om dit niet te willen.'

'Aan het lijntje'

Deze zomer voert Kenniscentrum Werk en Vervoer, een taskforce waarin vertegenwoordigers van de sociale partners, decentrale overheden, het bedrijfsleven en de rijksoverheid zijn vertegenwoordigd, een onderzoek uit bij Reat naar mobiliteit in de breedste zin van het woord. Het gaat onder andere om onderwerpen zoals werktijden, thuiswerken en de afstand tussen wonen en werken. Die uitkomsten dienen als gespreksonderwerp voor de besprekingen over de cao van 2011. De vakbonden vinden dat hun leden aan het lijntje worden gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een suggestieve foto. Alsof iemand die thuis werkt ook lekker tv zit te kijken. Fail, Computable...

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

Mede om deze reden heb ik mijn vorige baan opgezegd en heb een baan op fietsafstand gevonden. Ik kan het aanbevelen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-09T17:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.