Managed hosting door True

SS Rotterdam krijgt eigen mobiel netwerk

Cruiseschip werkt als kooi van Faraday

Voormalig cruiseschip SS Rotterdam heeft een eigen mobiel netwerk gekregen. De reden: de stalen constructie werkt als een kooi van Faraday en ‘dempt’ het mobiele signaal van buitenaf. Daarom legde KPN op het schip een zogeheten ‘leaky feeder’-netwerk aan, met negen kilometer netwerkkabel en een straalverbinding naar het vasteland.

Een 'leaky feeder' is een communicatiesysteem dat bijvoorbeeld ook wordt toegepast in mijnschachten en tunnelomgevingen. Het bestaat uit een coaxkabel waaruit signalen kunnen 'weglekken', zodat overal in de buurt van de kabel ontvangst is. Om te compenseren voor het weglekken van het signaal is om de zoveel honderd meter een versterker nodig.

De onderling verbonden kabels liggen in grote banen op de plafonds van de diverse dekken van het schip en geven in elke ruimte een mobiel signaal af. Zo is overal op het schip mobiel bereik voor C2000, gsm en umts, meldt KPN.

De Rotterdam is met een lengte van 228 meter het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland is gebouwd. Het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn moet een belangrijke toeristische attractie worden.

Maastoren

Daarnaast kreeg ook de 165 meter hoge Maastoren in Rotterdam een eigen mobiel netwerk. Door de hoogte en het aantal mensen die het gebouw gaan gebruiken, is het normale mobiele signaal van buitenaf onvoldoende. Op verzoek van hoofdhuurder Deloitte realiseerde KPN daarom een inpandig netwerk met vele mini-antennes.

Nu kan van de entree tot in de skylobby ‘gewoon' mobiel worden gecommuniceerd. Het telecombedrijf vestigt hiermee naar eigen zeggen een nieuw mobiel hoogterecord in Nederland. Voorheen was dit voorbehouden aan de 135-meter hoge Rembrandtoren in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

1. "De reden: de stalen constructie werkt als een kooi van Faraday en ‘dempt’ het mobiele signaal van buitenaf."
2. "Een inpandig netwerk met vele mini-antennes. "

Hiermee veranderd KPN Telecom de binnenkant van "SS Rotterdam" in een stralende magnetron, waarbij er draadloze communicatie signalen niet meer weglekken via de scheepswand..en dus volledig geabsorbeerd gaan worden door energetische en fysieke lichamen van de toekomstige bewoners, gebruikers van het cruise-ship.

Ik ben heel benieuwd hoe het met de gezondheid zal verlopen van alle mensen die zich op dit schip gaan bevinden. En of de eigenaars en installateurs zich al in hebben gedekt tegen de komende gezondheids-schadeclaims.


Voor meer stralings, draadloos achtergrond leeswerk:
http://sandalfon.groningen.org/
http://www.stopumts.nl

Woehaha:


Zorg dat je weet waar je over praat @Stralend_Pasen_Iedereen in plaats van angst te zaaien:
magnetronstraling zoals we die kennen uit magnetronvoens is alleen maar werkzaam omdat die de precieze frequentie heeft waar water op reageert. UMTS en GSM frequenties liggen daar ver vanaf. De vergelijking met de magnetronoven gaat bovendien mank omdat daarin vermogens werken die honderden tot duizenden keer hoger liggen dan
die van UMTS of GSM.
En al dat staal om je heen in de SS Rotterdam zal vervolgens het grootste deel van de straling absorberen; het is niet voor niets dat KPN die kabels moet trekken.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/telecom/3309288/1276977/ss-rotterdam-krijgt-eigen-mobiel-netwerk.html?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=E-mail&utm_campaign=Redactiemailing#ixzz0kJf8L4yP

Heel langzaam, op een andere manier worden "gekookt" lijkt me ook niet prettig. Als de scheepswand inderdaad deze straling binnenhoud, zou het totale vermogen van al die versterkers wel eens wat meer uit kunnen halen dan in alledaagse situaties.

Nee, niet op de manier die een magnetron, of een röntgen-apparaat gebruikt.

Waar blijven de leaky-feeder netwerken in de diverse tunnels, waar de NS-treinen doorheen rijden (zoals bijv. de Schipholtunnel?).

In de Fyra zit je zelfs bijna de helft van de rit onder de grond en dus zonder UMTS signaal (als het ding überhaupt rijdt...).

@greald:
- Ik spreek niet over 'magnetronstraling" c.q "straling veroorzaakt door een magnetron"
- Ik heb het ook niet over straling die werkt op de frequentie van water..

Ik bedoel dat alle vormen van onnatuurlijke electro-magnetische straling (umts, gsm) die toegevoegd word aan een afgesloten stalen omhulsel inwerkt op het fysieke, stoffelijke mensenlichaam en het energieveld er omheen de aura (als je niet weet wat dit is of hoe het exact werk, eerst lezen en dan pas inhoudelijk reageren graag).

Dit geeft een zeer ongezonde electromagnetische stralingsbrij, die zijn invloed heeft op bijv. de werking van de hersenen, centraal zenuwstelsel, verminking van de menselijk DNA in ieder cel (kan later kanker veroorzaken, hoeft niet).
Vraag het de medewerkers van de Amerikaanse ambassade in Moskou maar. Zij hebben het aan den lijve ondervonden en een paar van hen zijn er ook aan gestorven. Umts en Gsn zijn weliswaar niet niet zo sterk en geconcentreerd, hebben een ander frequentie gebied, maar de vernietigende uitwerking is blijvend op lange termijn.


Wil je zelf meer weten, lezen?
1. website van Tom Bearden,
- http://www.cheniere.org/toc.html
Onderwerpen:
-> Scalar Warfare
-> Antoine Prioré's Healing Machine
-> Foundations of Electromagnetics

2. Youtube filmpje over toegepaste microgolven (ook een vorm van onnatuurlijke electromagnetische energie) als "non lethal weapon" door de firma Raytheon over het Active Denial System / Death Ray
http://www.raytheon.com/newsroom/feature/ads_03-08/
http://www.raytheon.com/newsroom/technology/rtn08_ads/

Youtube - Raytheon ADS system links:
ADS part 1 en 2
http://www.youtube.com/watch?v=ylwJCyLxBYw
http://www.youtube.com/watch?v=oopr8UEaWJo

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-02T13:50:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.