Managed hosting door True

EC wil naar Europees bedrijfstelefoonnummer

De Europese Commissie (EC) onderzoekt het nut van een systeem dat bedrijven in staat stelt om in alle lidstaten van de Europese Unie hetzelfde telefoonnummer te gebruiken. Dit meldt het Belgische ict-vakblad Data News.

Er is momenteel geen Europees telefoonnummer beschikbaar voor bedrijven die ook buiten de grenzen beschikbaar willen zijn. In elke lidstaat waar ze actief zijn moeten ondernemingen hun toevlucht zoeken tot nationale nummers of tot zakelijke nummers (zoals 0800-nummers) die vaak evenmin bereikbaar zijn vanuit andere lidstaten.

Twee mogelijkheden

Volgens eurocommissaris Neelie Kroes zou een Europees telefoonnummer bedrijven helpen om makkelijker te verkopen in het buitenland en zou het de toegang tot klantendiensten vergemakkelijken. De Commissie ontwaart alvast twee mogelijkheden: de invoering van een kort nummer (bijvoorbeeld beginnend met 115) dat voor bedrijven kan worden gereserveerd of de invoering van een toegangscode voor Europees telefoonverkeer (+3883).

De Nederlandse eurocommissaris wil van bedrijven, consumenten, overheden en telecomoperatoren vernemen of ook zij voordeel zien in Europese, zakelijke telefoonnummers. Ze lanceerde onlangs een raadpleging die tot eind februari 2011 loopt. Nadien volgt mogelijk een voorstel voor de invoering van dergelijke nummers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-07T10:10:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.