RIM introduceert beheerdienst Mobile Fusion

Blackberry-maker beveiligt iOS en Android

Dit artikel delen:

Blackberry-fabrikant Research In Motion (RIM) brengt begin 2012 beheersoftware uit voor iOS, Android en Blackberry. Hiermee kunnen ict-beheerders in een webgebaseerde interface mobiele toestellen beheren en beveiligen, zoals tablets en smartphones. De dienst gaat Mobile Fusion heten.

RIM speelt hiermee in op hypes als consumerization en bring your own device, waarbij werknemers steeds meer consumententoestellen naar de werkvloer meenemen. Omdat bedrijfsinformatie op privé-apparaten net zo veilig moet zijn als op kantoor, wordt er een andere manier van beheren van de ict-afdeling verwacht. Door Mobile Fusion kan bedrijfsdata die op het toestel staat, op afstand gewist of vergrendeld worden. De software draait achter de firewalls van Blackberry, waardoor het beheer veilig moet zijn.

Ubitexx

RIM maakte de software niet helemaal zelf, maar schakelde de hulp in van softwareontwikkelaar Ubitexx, dat het bedrijf in mei 2011 overnam. Met de software kan security worden geregeld, maar ook kan er een beleid worden ingesteld. Er kan met groepen worden gewerkt en er is netwerkbeheer op Wi-Fi-, vpn- en certificaatniveau mogelijk. Ook kan er ingesteld worden dat alle toestellen op dezelfde manier geconfigureerd worden. De bestaande software Blackberry Enterprise Server 5.0.3. maakt ook deel uit van Mobile Fusion. Hierdoor kan een toestel zowel een zakelijke als een privégedeelte hebben die geheel los van elkaar kunnen draaien.

Mobile Fusion wordt nog bèta getest bij enkele bedrijven en in maart 2012 wordt de software voor iedereen beschikbaar gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-29T10:36:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.